Grillad Fisk i Folié med Färskpotatispaj & Romsås

fisk_i_folie
 Här kommer vår kvällsmiddag idag! Riktigt, riktigt gott! Grillad fisk i folié med potatispaj och romsås! Kan det bli bättre?! Lätt som en plätt att förbereda och var och en gör sina egna små paket som ska läggas på grillen! Jag har använt vanlig torskfilé men det passar utmärkt med vilken fisk som helst egentligen! Vik ihop paket noga och låt ligga ca 10-15 min på grillen tills fisken är färdig. Doften när man öppnar paket får det verkligen att vattnas i munnen! Det här är grejjer de!

Imorgon är en dag med massor av fullt upp! Det är skolavslutning för Joline! Vanlig skoldag på morgonen och senare framåt kvällen ska vi till kyrkan för riktigt avslutning! Jag ska vara med på skolan från morgonen, sen hem och baka marängrulle med jordgubbar och fylla lite goda kakor till kvällen! Presenter till fröknarna får jag inte glömma och sen ska avslutningsblåsan på, (jodå, hon ska vara liten Rock a Billy med svart/vitrandig klänning, lackväska och röda klämmor i håret) och iväg till kyrkan med lill-tjejjen! Därefter avslutar vi med lite fika hemma hos oss på kvällen! Nästan så jag också längtar till sommarlov nu faktiskt! 😀

grillad_fisk
Jolines foliépaket med torskfilé, tomat, flingsalt, dill & presad citronjuice!

recept_fisk
Nickes med rödlök, nymald peppar, flingsalt, tomat, dill, vårlök och pressad citronjuice där med!

fiskpaket
Och min egen! Ingen rödlök, men massor med vårlök tack! Tomat, dill, flingsalt & pressad citronjuice!

romsas
En kall god romsås är aldrig fel till fisk! Recept kommer…

Relaterade recept :
Potatispaj med färkspotatis & Dill
potatispaj

 1. Ser ut som riktigt härlig sommarmat det där! Att tillaga fisk i foliepaket är oslagbart. Är nyfiken på receptet till romsåsen dock, det får du lägga ut snart! 🙂

 2. Fisk i foliepaket! Mums! Jag kom att tänka på när man gjorde fisk i smörpapper på hemkunskapen. Den tillagades uppepå två potatisar och blev klar samtidigt som potatisen.
  Härligt med sommarlov för din tös!

 3. Hej, fisken, såsen och pajen såg så gott ut att jag bara måste testa det!
  Det är första gången jag besöker din blogg, men det ser riktigt trevligt ut!

  Hälsningar
  Mia

 4. Åh kära nån så gott *suktar* det verkar sannerligen vara en rätt för mig 🙂
  Vad är förresten gräddmjölk? Är det mjölk och grädde blandat bara eller har jag missat något i mjölkdisken??

 5. Hej,

  Som vanligt helt fantastiska bilder och fina recept. Man blir otroligt inspirerad. Att du tar dig den här tiden och gör allt det här fina för dina besökare, tack.
  Fick jag ha en enda önskning, som jag ofta har på andra matbloggar också som är privata, vore det att ha en möjlighet för utskrift som är utskriftsvänlig. Tänk om det gick att ordna…det hade varit toppen. Man vill gärna ha en bild ihop med själva receptet och nu blir det klippa och klistra man får göra. Ja tänk vilka krav man har. 😀

  Det är för övrigt jag som lagt till dig på Twitter som ”bjermo”. Roligt att följa dig där också och man vet när ett nytt recept är på gång. 🙂 Ville meddela mig här och nu då jag varit här så många ggr utan att jag gett mig till känna.

  /catja

 6. Jag är inte alls här för att kritisera, älskar din blogg (och gjorde din skolköttfärssås idag – SÅ gott!) men du vet väl att det där är salladslök och inte vårlök på svenska?

  http://sv.wikipedia.org/wiki/Vårlök

  Det heter ju spring onion på engelska men det är inte samma sak…

  Såsen ser vansinnnigt god ut, får nog försöka övertala sambon att äta lax i veckan :9

 7. Jag minns att jag tillagade fisk i folie på hemkunskapen med ungefär de där ingredienserna när jag gick i 8:an el så. Jag bjöd på det hemma efteråt o minns att jag kände mig missnöjd när jag serverade rätten så jag sa ”ät o håll käften” istället för att säga varsågod *fniss* Det får jag höra än i dag…!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..