Pasta Rigatoni med Blomkål & Bacon

pasta_blomkal
Blomkål när den är som godast! Dom allra första som nu skördas är sådär små och späda, inte mycket större än en apelsin och med massor av smak och så är dom sådär riktigt krispiga och knapriga i konsistensen! När sen vintern närmar sig då finns bara de där jättelika klumparna som inte smakar nånting knappt! Så passa på nu att njuta av denna supergoda kål! Här har jag bara förvällt den lätt och sedan stekt på den i panna tillsammans med purjolök, paprika och bacon! Kycklingbuljong och en pytteskvätt grädde för att runda av smaken och du har en kanongod pastasås full av sommarsmak!

4 port
Det här behöver du :
Kokt pasta till 4 port
Jag använde Barillas Rigatoni
1 blomkålshuvud
1 liten purjolök
½ röd paprika
250 gram bacon i tärningar
2 dl kycklingbuljong motsvarande ½ tärning + 2 dl vatten
½ dl grädde

GÖR SÅHÄR :
Dela blomkålshuvdet i små buketter. Förväll snabbt i kokande saltat vatten ca 2 min. Hetta upp stekpannan och fräs på bacontärningarna tillsammans med hackad purjo + paprika! Tillsätt blomkålen och låt allt få fräsa ihop ca 5 min. Slå på buljongen och en liten skvätt grädde. (Jag använder hemmagjord kycklingbuljong vilket motsvarar ungefär ½ buljongtärning + 2 dl vatten) Låt allt får puttra ihop till en krämig konsistens ca 5 -10 min. Servera med pasta!

blomkalshuvud
Blomkål är en underskattad grönsak som verkligen är full av smak just nu i början på sommaren! Ät & njut! 😀

blomkal
En panna full av goda smaker!

LOADING..