Kycklinggryta Thai Touch

thaigryta
En mustig gryta när regnet öser ner är aldrig fel! Igår siktade vi in oss på en kycklinggryta med influenser av thaiköket! Det behöver inte vara krångligare än några kycklingfileér, lite hackade och strimlade grönsaker, ingefära, lite koksmjölk, salt & peppar! Wooilaa! Fredagsgott på ett litet kick! Det tar inte längre tid att fixa denna kycklinggryta än det tar för riset att koka! Alltså, fredagsmiddag på mindre än 30min! Trevlig helg på er allihopa! Och superroligt måste jag ju säga också att så många svarar på inlägget nedan, fortsätt att maila och kommentera!! 😀

Det här behöver du :
1 kilo klyckling (filé, innerlår etc)
2 vårlök
1 röd paprika
1 gul paprika
2 msk riven ingefära
1 vitlöksklyfta
½ zucchini
2 morötter
1 burk kokosmjölk
Salt & nymalen svartpeppar

GÖR SÅHÄR :
Skär kycklingen i mindre bitar. Bryn i stekpannan i omgångar så den får fin färg runtom. Lägg åt sidan så länge. Hacka lök, paprika, vitlök och riv ingefäran. Strimla zucchini och morötterna. Fräs på i stekpanna i lite olja. Slå på koksmjölken och låt koka upp. Lägg ner kycklingbitarna och låt koka med ca 5-10 min. Smaka av med salt & peppar. Servera med nudlar eller ris.

thai_recept
Härligt puttrande thaigryta. Såhär i efterhand skulle jag nog haft i lite ananas och kanske cashewnötter, det hade gett lite extra piff av både sömta och sälta!

 1. Ser gott ut!
  Sedan måste jag fråga, vad det är för tallrik/vart du hittat dem? Har tänkt på det förut, jag gillar verkligen färgen!

  Emma

 2. Himla många smaskiga rätter du har på din sida. För att inte tala om allt det bakade…

  Då måste jag få ställa, kanske en dum och pinsam fråga, men finns det något du fuskar med i matlagningen genom att köpa halvfabrikat såsom färdigskurna wolgrönsaker i påse, kryddblandningar/såsmixer, köpe-köttbullar/pytt-i-panna etc…?

  Själv känner jag att tiden inte riktigt räcker till allt det jag vill göra/laga…

  //Åsa

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..