Kasslerpaj med Fetaost & Mozarella

kasslerpaj
Pajer i alla former är gott nu till sommaren! Här har jag gjort en paj med kassler, vårlök, fetaost, tomat och mozarella. Den blev riktigt god måste jag säga! Kan med fördel tillagas någon dag innan för att sedan värmas på. Och som vanligt när jag gör paj så kör jag sällan med den klassiska pajdegen, för den är torr, smulig och tråkig tycker jag! Här har jag en enkel och mycket lättarbetad deg med jäst som går fortare att göra än en klassisk pajdeg. Durumvetemjölet ger fin konsistens och smak! Det använder jag dessutom numera uteslutande till alla pizzor också! Kanonmjöl! 😀

Det här behöver du :
500 gram kassler
1 vårlök
1 ask körsbärstomater
1 förp. fetaost 150 gram
4 ägg
1 dl mjölk
½ tsk nymalen svartpeppar
1 buffelmozarella

Pajbotten :
½ pkt jäst
2 dl vatten
½ dl rapsolja
350 gram durumvetemjöl
1 tsk salt

GÖR SÅHÄR :
Ljumma vattnet till 37 grader. Rör ut jästen med vattnet, tillsätt övriga ingredienser och rör snabbt ihop till en smidig deg. Den här degen blir väldigt lättarbetad och klibbar inte! 😀 Låt degen vila i bunke medans du förbereder fyllningen till pajen.

Skär kasslern i strimlor, finhacka vårlöken och dela körsbärstomaterna i halvor. Vispa ihop äggen i en skål tillsammans med fetaosten som du smular ner, tillsätt mjölk & svartpeppar. Tryck ut degen i en rund form, (min form är ca 30 cm i diameter) gärna med löstagbara kanter. Smörj formen med lite olja först. Lägg ut kasslern och vårlöken, slå på äggsmeten. Toppa med körsbärstomaterna och mozarellaosten som du smular över. Grädda i 180 grader ca 35-40 min. Låt sedan pajen vila något så all fyllning får ”stå till sig” före servering.

pajfyllning
Fyllning till pajen består här av strimlad kassler, vårlök, körsbärstomater. I äggsmeten har jag blandat ner fetaost och svartpeppar!

pajdeg
Smörj en form med löstagbar kant med lite olja & tryck ut pajdegen.

mozarella
Som topping på pajen smular jag över mozarellaost!

fetaostpaj
Ja, smaklig måltid!! 😀 Bättre än såhär blir det inte!! Riktigt gott!

matpaj
Obs, du behöver inte salta någonting i denna paj, både fetaosten och kassler ger sälta så det räcker.

Fler matpaj recept här :

LOADING..