Tex Mex-panna

nachochips_tacos1
Tacos på fredagar? Eller tacos mitt i veckan? Här kommer raket-varianten av en mysig tacokväll mitt i veckan fixat på nästan nolltid! Istället för en massa pryttlar och småskålar har jag gjort allt i en och samma panna!

Det här behöver du :
4 majskolvar
500 gram nötfärs
1 burk Mutti tomatkross
2 rödlök
Salt & peppar
Ungersk paprika malen

GÖR SÅHÄR :
Skär av majskornen från majskolvarna med en vass kniv. Fräs på i stekpanna i smör ca 3-5 min. Ställ åt sidan så länge. Hacka rödlök och öppna en burk Mutti tomatkross. Fräs på nötfärsen och krydda med valfri krydda. Jag använde, nymalen svartpeppar, flingsalt & ungersk paprikakrydda. När färsen är genomstekt, tillsätt tomatkross, majs & rödlök. Låt allt få bli varmt i pannan sen är det färdigt att servera! Smaklig måltid! Servera med nachochips, riven ost och en god vitlökssås.

Vitlökssås :
4 dl turisk yougurt el. matlagningsyoghurt
4 pressade vitlöksklyftor
½ tsk vitvinsvinäger
En nypa torkat mynta
salt peppar

globalkniv
Att fräsa på majskorn som du själv ”skalar” från majskolvar blir sååå mycket godare! Men har man bråttom går det att fuska med en burk majskorn också!

majs
Fräs på majsen i lite smör så de får fin färg!

texmex
När färsen är färdigbrynt, tillsätt rödlök, majs & tomatkrossen. Låt allt i pannan bara bli precis varmt, ca 2 min.

nachochips
Lägg upp på ett stort fat och ställa fram på bordet!

 1. Oj! Min första tanke var:”vilken blogg kom jag in på nu, känner inte igen den”.
  Men visst är det fint! Jag gillar denna ljusa designen mer än den gamla:)! Även om den var fin också men den här är super:)

  Tex Mex, jo jag tackar. Men ett recept i taget, jag har inte hunnit testa köttfärsgratängen än:D! Skall göra det när jag är hemma!

 2. Fast det här är mer likt alla andra bloggar… Den förra”stack ut” lite mer md det mörka… Men det är väl en vanesak, och recepten lär väl vara lika underbara!

 3. Hej !

  Vilka affärer köper du Mutti tomatkross ? Finns dom på vilken affär som helst ? Vi har bla ICA MAX, Willys, en stor COOP Forum och City Cross där vi bor.

  Mvh Sophie

  Sophie!
  Av nån anledning fungerar det inte att maila dig svar, det är något serverfel får jag bara upp. Så jag hoppas du läser här.
  Jo, Muttis tomatkross och även deras övriga sortiment hittar på Citygross med all säkerhet, här finns de på vårt lilla Hemköp också. Men absolut i de större mat-kedjorna borde du hitta dom! Jag fann mina första burkar på just
  Citygross!

 4. När det gäller tacos och texmex-mat måste jag tipsa om en grej min bästis gjorde under studietiden:

  Ta färdig tacokryddpåse och stek på köttfärs och blanda ner enligt påsens anvisningar. Häll ner köttfärsen i en ugnsfast form, häll på en burk creme fraiche (här krävs den vanliga, ingen lätt-variant!) och täck med gratängost efter behag.
  Gratinera i ugnen till osten blir vackert gyllene. Servera med vanlig grönsallad och nacho-chips.

  Jag lovar det är supermumsigt!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..