Italiensk Smörgåstårta

italiensk_smogastarta
Hipp Hipp Hurra!! Maken fyller 34år idag!! Min älskade stora kärlek! Puss på dig! Jag har gjort en lite annorlunda variant på smörgåstårtan denna gång! En italienare! 🙂 Riktigt riktigt god! Och kul som variation! Fyllningen till tre lager är en och samma röra. Härliga soltorkade tomater, finhackad salami, färskost med tacosmak (det blev riktigt gott med denna smak) mozarellaost och cremé fraiche! ”Täcket” uppepå och runtom är naturell färskost. Topping och garnityr som är det roligaste av allt blev här ett lager med ruccola, sedan parmaskinka, salami, mini plommontomater och gula små tomater! Och givetvis lite dekorativa cocktailkapris! Hoppas ni allihopa haft en supertrevlig helg!

Det här behöver du :
Fyllning till samtliga tre lager :

1 kg ljus formfranska (ca 5 skivor/lager=20st)
1 burk cremé fraiche (5 dl)
1 burk cremé bonjour (100g tacosmak)
1st mozarellaost (rund)
6 st soltorkade tomater i olja
1 förp. vitlökssalami (150g märke; Göl)
Salt & Peppar

GÖR SÅHÄR :
Ta fram en bunke och häll i cremé fraichen & burken med cremé bonjour. Finhacka salami, de soltorkade tomaterna och mozarellaosten. Blanda allt väl. Smaka av med salt & peppar.

Ta fram en rund springform ca 25cm diam. Kantskär alla brödskivor och lägg ett lager bröd i botten på formen. Man får pussla lite grann! Bred på ett lager fyllning och fortsätt så med två lager fyllning till, avsluta med ett lager bröd. Tryck ihop tårtan lätt i formen så den ”sätter sig” lite och täck med folié och förvara i kylskåp.

Dagen efter, ta bort springformen försiktigt. Täck tårtan med cremé bonjour, utrört i lite cremé fraiche så den går lättare att breda på.
Garnera!

Täck tårtan med :
1 burk cremé bonjour naturell (200g)
1½ msk cremé fraiche

Garnera med :
50g ruccola
10st mini plommontomater
10st gula minitomater
100g parmaskinka
100g tunnskivad pepparsalami
Cocktailkapris

kryddburken0000_smargastarta_7
En härlig fyllning till denna italienska smörgåstårta!

kryddburken0000_smargastarta_51
Fyllningen!

kryddburken0000_smargastarta_6
Och ett lager bröd som avslut! Nu får den stå i kylen ett dygn.

kryddburken0000_smargastarta_3
Dag två, ta bort springformen försiktigt! Nu har tårtan verkligen ”gottat till sig” 🙂

kryddburken0000_smargastarta_8
Täck tårtan med färskosten utrört i lite cremé fraiche så går det lätt att bre ut!

kryddburken0000_smorgastarta_1
Dekorera och garnera efter tycke och smak!! Det absolut roligaste av allt med att göra smörgåstårta!

Fler recept på smörgåstårtor hittar ni här >>

  1. Vad god den ser ut. Något jag kanske ska testa att göra till min födelsedag som är på gång snart. Grattis lite i efterskott också på tvåårsdagen till din underbara blogg. Älskar dina bilder och recept, ja den inspiration du bjuder på. Tack! 🙂

  2. Åååå.. va gött. Då jag är en älskare av smörgåstårtor.
    Du är verkligen en pärla.. :o))

    Hälsa ett stort Grattis till din kära man från denna ”anonyma” Annelie..

    Kramizzar och sköt om dig och din familj..!!

  3. Sv: Tack så mycket! 🙂 Vad glad jag blir!
    Ja fläskfilé i blir matigt, och gott!

    Grattis till din man! 🙂
    Lyckos han som fick en sådan god smörgåstårta också!

  4. Men jösses så gott det där såg ut ; )))))

    Ska försöka lägga ut bild i morgonkväll på dom kommande smyckena ; )

    Grattis till maken från mig!

    Ha en skön kväll!

    Kram Lena

  5. Åh himmel så god den såg ut!!!! Måste du alltid göra så att man blir sugen på mat även om man inte är hungrig, bilderna är så förföriska. Hehe, jag drömde förresten om tjälknöl inatt… bara för att jag kommenterade inlägget om det igår.

    Har öppnat min blogg för några dagar sedan igen faktiskt och startade en separat filmblogg i februari med adressen http://filmzoonen.blogg.se så DÄR har du recensionerna:)

    Hoppas helgen har varit bra, kram kram.

  6. Sååå god din smörgåstårta ser ut. Du är så påhittig i köket.
    Själv gjorde jag pepparrotskött på en bit älg. Supergott.

  7. Jag som har gått och funderat på att göra en smörgåstårta bara för att det är så gott! Jag har inte vågat säga nåt till maken, då skulle han tjata ihjäl mig;) Nu ska jag ta tag i detta och prova den här sanslöst lockande modellen, byter bara ut parman så är jag ”home safe”. Tack för detta!

  8. Tack så hjärtligt för kommentaren..

    Vet du..??!!
    Vad som känns jobbigast idá.. det är att jag gick till veterinären för att hjälpa henne Åså får jag inte ens med henne hem.. *gråter*
    Jag fick inte ens lov att säga hej då till henne i hennes egna hem.
    Vi har inte orkat att plocka undan hennes saker,, allt finns kvar.
    Plockar vi undan det så känns det som vi städar bort henne, å det vill ingen av oss.
    Åååå.. om hon ändå vore hos oss.
    Jag älskar den hunden så det värker i mig.

    Ha en bra måndagskväll.. // Kram Annelie

  9. Usch vad jobbigt att det blev som det blev då när du tog bort din älskade hund för 8 år sedan. Precis som han kände på sig vad som skulle hända.. *stackar´n*

    Åååå.. jag trodde inte jag hade sååå många tårar som jag har. Denna natt har det inte varit mycké sömn utan mestadels tankar och tårar. Tittat på hennes bädd som ligger på golvet bredvid min säng.. å den har bara ”gapat tomt” åt mig.. *torkar tårar*

    Du har haft vackra hundar. Du, vet du om det finns bruna Doberman´s-hundar..??
    Jag har bara sett svarta men så sprang jag och Freja på en valp häromdan. Å den killen sa att det var en brun Doberman.
    Har jag inte ens hört talas om.

    Ha det nu så jättebra.. å tack för dina kommentarer.. // Kram Annelie

  10. GRATTIS i efterskott till maken!!

    Smörgåstårta är verkligen det bästa jag vet. Måste nog baka en till helgen jag med!! fast jag föredrar nog ”vanliga”, har testat alla möjliga sorter och inrktningar men återvänder alltid till de klassiska.;-)

  11. Väldigt trevlig smörgåstårta. Smörgåstårtan är någonting som verkligen kan behöva ett upplyft. Känns som den har fått oförtjänt dåligt rykte nu för tiden. Din variant ser jättetrevlig ut med bra smaker och kombinationer. Tillsammans kan vi ge smörgåstårtan ett ordentligt lyft som den verkligen förtjänar 🙂

  12. Imponerande! Inte bara vackert upplagt, ser otroligt gott ut. som alltid har du dikterat ett recept som till och med en kökslexiker som jag kan följa! Bravo!

    Kram Tojjan

  13. Att minnas och att uppmärksamma. V 17 kommer jag ha en tävling, det gäller att vara bäst på att måla häftiga bilder i paint. Alla biddarag är vilkomna att skickas till min mejl men bara de lämpliga publiceras i bloggen. Bilden som fått flest kommentarer söndagskvällen V.17 23.59 få ett fint pris. Skicka ditt bidrag till miajunnogelin@hotmail.com.

  14. Provade idag och göra din SMtårta, och den var helt underbart god!! Super smaskig italienare…

    Blir nog en sån plus någon annan till jobbet i närtid och bjuda på!! 😀 Då blir de glada!¨

    \mvh Henrik

  15. Nu står det en så’n där smörgåstårta i kylen och imorgon ska jag få göra klart den, dekorera och äta den! 🙂

    Isan

  16. Som vanligt när jag letar efter nåt gott på nätet så
    kollar jag på bilder & jag hamnar oftas på din sida.
    De måste ju vara att jag älskar dina upplägg.
    Du är ju så otroligt duktig.
    Tack för att du har hjälpt mig att bli en bra hemma kock..🙏🏼🤗
    Jag har gjort den här italienska smörgåstårtan flera ggr nu.
    Den är ju så otroligt god så mycket smaker.
    ska göra den ikväll & bjuda dom på jobbet imorgon.
    Tack igen för alla dina goda recept / Nina

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..