Italiensk Smörgåstårta

italiensk_smogastarta
Hipp Hipp Hurra!! Maken fyller 34år idag!! Min älskade stora kärlek! Puss på dig! Jag har gjort en lite annorlunda variant på smörgåstårtan denna gång! En italienare! 🙂 Riktigt riktigt god! Och kul som variation! Fyllningen till tre lager är en och samma röra. Härliga soltorkade tomater, finhackad salami, färskost med tacosmak (det blev riktigt gott med denna smak) mozarellaost och cremé fraiche! ”Täcket” uppepå och runtom är naturell färskost. Topping och garnityr som är det roligaste av allt blev här ett lager med ruccola, sedan parmaskinka, salami, mini plommontomater och gula små tomater! Och givetvis lite dekorativa cocktailkapris! Hoppas ni allihopa haft en supertrevlig helg!

Det här behöver du :
Fyllning till samtliga tre lager :

1 kg ljus formfranska (ca 5 skivor/lager=20st)
1 burk cremé fraiche (5 dl)
1 burk cremé bonjour (100g tacosmak)
1st mozarellaost (rund)
6 st soltorkade tomater i olja
1 förp. vitlökssalami (150g märke; Göl)
Salt & Peppar

GÖR SÅHÄR :
Ta fram en bunke och häll i cremé fraichen & burken med cremé bonjour. Finhacka salami, de soltorkade tomaterna och mozarellaosten. Blanda allt väl. Smaka av med salt & peppar.

Ta fram en rund springform ca 25cm diam. Kantskär alla brödskivor och lägg ett lager bröd i botten på formen. Man får pussla lite grann! Bred på ett lager fyllning och fortsätt så med två lager fyllning till, avsluta med ett lager bröd. Tryck ihop tårtan lätt i formen så den ”sätter sig” lite och täck med folié och förvara i kylskåp.

Dagen efter, ta bort springformen försiktigt. Täck tårtan med cremé bonjour, utrört i lite cremé fraiche så den går lättare att breda på.
Garnera!

Täck tårtan med :
1 burk cremé bonjour naturell (200g)
1½ msk cremé fraiche

Garnera med :
50g ruccola
10st mini plommontomater
10st gula minitomater
100g parmaskinka
100g tunnskivad pepparsalami
Cocktailkapris

kryddburken0000_smargastarta_7
En härlig fyllning till denna italienska smörgåstårta!

kryddburken0000_smargastarta_51
Fyllningen!

kryddburken0000_smargastarta_6
Och ett lager bröd som avslut! Nu får den stå i kylen ett dygn.

kryddburken0000_smargastarta_3
Dag två, ta bort springformen försiktigt! Nu har tårtan verkligen ”gottat till sig” 🙂

kryddburken0000_smargastarta_8
Täck tårtan med färskosten utrört i lite cremé fraiche så går det lätt att bre ut!

kryddburken0000_smorgastarta_1
Dekorera och garnera efter tycke och smak!! Det absolut roligaste av allt med att göra smörgåstårta!

Fler recept på smörgåstårtor hittar ni här >>

LOADING..