Pågen Müsli Toast

kryddburken0000723
Pågens bröd Musli Toast damp ner i brevlådan för en tid sen och här kommer lite funderingar från mig… Det är alltid kul att pröva lite nya smaker, det är mest namnen på alla bröd som förbryllar mig…

Namn på bröd överhuvudtaget tycker jag lurar oss konsumenter på tok för mycket! Där går man och letar bland brödhyllorna för att hitta ett okej vardagsbröd som dom allra flesta! Vitt rostbröd är ju visserligen gott ibland men ofta tar man något bröd som både SER och LÅTER nyttigare!

Detta blev riktigt vilseledande när jag jämförde detta Musli Toast, som låter hyffsat nyttigt iallfall i jämförelse med pågens Äntligen Toast, ett ljust bröd!

Här skiljer sig inte näringsinnehållen knappt nånting alls! Lite skrämmande! Vad är det för fel på att lansera bröd där det enkelt, kort och konsist står ”Nyttig grovt bröd” och det också motsvarar namnet! Eller ”Vanligt vitt rostbröd”?! Så enkelt det hade varit att hålla koll på vad man köper! Det finns ju inte alltid tid att stå bland brödhyllorna och jämföra innehållsförteckningarna… Så Äntligen Toast eller Musli Toast! Whatever! 🙂

product-antligen-toast-lrg_1
(Bild från Pågen.se)

Just de! Angående Musli Toast så smakde det helt ok! Lite väl sött av fruktbitarna för min smak men gott tyckte övriga familjen!

 1. Inne och kikar runt lite. Många härliga recept!! Tänkte kolla in dina recept på mjuka kakor. Ska ha kalas senare denna månaden.

  Vicki

 2. Håller med dig ang.bröden!!
  För ett tag sedan köpte jag alltid ett visst bröd o trodde det var så himla nyttigt….tills jag lärde mig om transfetter!!(Härdade fetter) Det brödet var ju fullt av det.så nyttigt var det!:(

  Ha en bra kväll/Åsa!

 3. Industribakat bröd är bakat utan en hand rör vid det och allt är färdiga mixer som i stort sett är detsamma, det enda som skiljer brödena åt är förpakningen och garnityret.

  Processen börjar tidigt på natten,en man stoppar in sitt produktionskort i läsaren där allt finns reg som rör honom alltså recept mm. sen rullar det på slutligen kommer färdiga brö i andra änden av tunnelbakugnen och packas med tex 10 dagars hållbarhet.

  Inte speciellt tilltalande för en som diggar bröd,nä kolla på boller av stål där finns det lite stil på brödbaket.

  /rolf

 4. Jag har slutat köpa bröd här hemma, dels för att jag tycker det är kul att baka och dels för att då vet jag vad det är jag stoppar i mig utan massa E-ämne och skit.. =)

 5. Jag tycker att industriellt bakat bröd knappt ens påminner om bröd längre. Det får inte heller någon färg och ser inte ens gräddat ut utan mest som ”stelnad deg”. Jag bakar eget istället, det är busenkelt. Bakar man en gång i veckan så brukar det räcka hela veckan och så vet man vad det är i brödet. Variationsmöjligheterna är oändliga!

 6. Håller helt med om namnen på bröd. Konstiga namn så man inte vet vad det är och måste gå nära och titta genom påsen för att se om det är grovt eller ljust. Fram för bättre namn!

 7. Tråkmånsar! Det är väl härligt att det finns bröd som man kan få dra lite på smilbanden åt och som ger en lite positiva vibbar. Äntligen! Seriöst gott! Njuta! Javisst! Mitt liv vore ganska tomt utan Hönökaka och Lingongrova, så är det bara. Müsli Toast – riktigt gott.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..