Fredagsgott med Fläskfilé

kryddburken0000725
Fredagsmys runt om i vårt avlånga land är det många som ser fram emot när arbetsveckan är slut! Många är det som bl a. äter tacos på fredagkvällarna! Barnens absoluta favoriter i många familjer! Fredagsmyset ÄR viktigt! Men ofta är energinivån inte på topp. Man är lite trött och sliten och samtidigt som man vill fixa något gott och mysig så får det inte ta för lång tid! Då har jag ett supertips! 🙂 Här har jag svängt ihop en snabb pastasås med fläskfilé kryddad med bl a. soltorkade tomater, sweet chili och balsamico! Busenkelt! Och kokar du pastan samtidigt så har du fredagsmiddagen på bordet inom 20min!  Trevlig Helg allihopa!

4 port
Det här behöver du :
1 fläskfilé
2 schalottenlök
1 vitlök
1 msk vetemjöl
3 dl mjölk
2 msk cremé fraiche
1 msk sweet chili
1 tsk crema balsamico
1 liten näve soltorkade tomater (i olja)
Salt & nymalen svartpeppar

GÖR SÅHÄR :
Putsa fläskfilén och skär i ca 1 cm tjocka skivor. Hetta upp en stekpanna med lite smör och stek bitarna så de får fin färg. Hacka schalottenlök och vitlök och tillsätt. Strö över 1 msk vetemjöl och rör om i pannan. Slå på mjölk, cremé fraiche, sweet chilisås, balsamico, och de soltorkade tomaterna som du bara hackar grovt. Låt allt få puttra ihom på medelvärme ca 8-10 min. Smaka av med salt & peppar!

kryddburken0000721
Schalottenlök!

kryddburken0000724
En god puttrande pastasås på 20min!

 1. Hej hopp Kryddis! Jag tror nog minsann allt att jag kommer hem till er och fredagsmyser ikväll om ni ska käka det där för det ser SJUKT gott ut!! Fast å andra… jag ska ju faktiskt fredagsmysa med trevligt sällskap här också ju… och med tacos (fast inte vanlig tacos tror jag… utan mer fajitas)… så jag kanske stannar hemma iallafall ;P Jag är faktiskt ledig i TRE (!!) dagar på raken den här helgen, både fredag, lördag och söndag!! Det läskiga är att jag har nästan hunnit med allting jag hade planerat att göra redan…. så jag börjar bli lite rastlös!! *fniss*

  Vet du, eventuellt fundilerar jag lite på en minisemester till kalmar och öland i sommar om det inte blir ngt utomlands… då kanske vi kan ses och ta en fika… eller en glass kanske? 🙂 Ha det finemangfint i helgen nu!! Kramelikramar massor!

 2. Mums va gött detta såg ut.
  Ytterligare ett recept till samlingen.. *fniss*

  Här blir det nog ”bara” varma smörgåsar ikväll, (åt en så stadig middag så den står man sig på).
  Men, det är inte fy skam det heller.. o mys på hög faktor blir det med gubben och Let´s Dance.
  Sen upp tidigt i morgon för att jobba, usch känner inte ett dugg för det denna helg.

  Ha det sååå jättemysigt under helgen med din familj.. // Kramar Annelie

 3. Perfekt Linda!
  Jag letade efter något gott att äta på nätet. Gubben tyckte revbensspjäll men jag tyckte det skulle vara något fredagsgott. Vad ser jag då när jag går in på din sida ”fredagsgott”, det måste vara ödet..Det blir menyn i kväll..Tack!!
  Kram Susanne …hälsa till Joline!!

 4. Ni kommer in i faderns rike om ni blir USA propagandister
  Rätten att bära vapen mänsklig rättighet
  Bara skit i å betala skatt
  Bara skjut
  Politiker accepterar konsensus på sikt
  Vänsterintellektuella= bara mörda packet
  Allmän amnestilag
  Skitsverige= bara skit i det (myndigheterna etc= bäst mordblomma) å satsa på competetive intelligence

 5. Du, det här låter gott, det ska jag testa!
  Jag gjorde ditt recept på Macaroni and cheese här om dagen och det blev uppskattat! Det var nästan godare dagen efter.
  Ha en skön helg!

 6. Lustigt att du just postade detta recept =) Jag och sambon ska äta fläskfilé ikväll och ville förnya med ett nytt recept =) Så detta blir på menyn ikväll! Hoppas du får en jättefin helg =)
  Kram / Sugar & Spice

 7. competetive intelligence= den som är störst i käften vinner,och jag tycker att bjorn har ett bra recept på detta tillstånd.
  Förstår inte vad inlägget har för existens här på matbloggen.

  /rolf

 8. Det där såg gott ut!

  Sitter precis och surfar runt för att få lite inspiration till vår fredagsmiddag. Din fläskfile kommer garanterat att stå på vårt bord någon fredag framöver – men inte just idag.

  Hos oss blir det något med entrecote. Men jag har än så länge ingen aning om vad. 🙂
  (Hittade entrecoten när jag var och handlade annat – en närproducerad och billig bit som verkar jättefin, svår att motstå. Så det blev en sån fast det egenligen redan fanns andra planer för helgen.)

 9. Sitter och kollar igenom dina recept… Ska nämligen bjuda en kock på middag imorgon…*hjälp*
  Linda har du inget att göra imorgon får du gärna komma hit och laga lite mat som jag kan säga att jag gjort! hi hi hi

 10. Såhär är det din blogg har PR6 den har något jag vill ha = en länkplats .
  Frågade förut me nvar ej intressant.
  kan i utbyte hjälpa dig med adsense hela vägen til lframgång. skulle då bara behöva dig på msn då tex lättare kommunikation.
  tippar att du på din blogg kan dra in närmare en heltidsinkomst på adsense om man gör de på rätt sätt. och om du har så många dagliga besökare som jag tror du har.

 11. Hejsan! Det är första gången jag skriver till dig men nu vill jag berömma dig för dina goda maträtter. Du har räddat våra middagar här hemma ett antal gånger. Trevlig helg!

  Mvh Mari Svedala

 12. Hej! Jag testade detta recept ikväll och det var supergott! Min sås fick dock inte sån fin färg, vet inte vad det beror på. Kan det vara för at vi bytte ut de soltorkade tomaterna mot paprika? Är crema balsamico detsamma som balsamvinäger? För det använde jag… hehe.. Nåväl, supergott var det i alla fall! Tack för receptet!

 13. Vill Tacka dig för detta underbart goda recept.
  Våra gäster gillade oxå det skarpt, det blir ett recept att spara för det ska göras fler gånger.

  Ha en underbart god fortsättning på helgen.. // Kram Annelie

 14. Det här receptet ska jag testa i dagarna, men jag byter nog ut köttet mot kycklingfilé istället. I det knasiga landet England har jag inte hittat fläskfilé heller (!). Ser supergott ut iaf!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..