Köttfärspaj med galler

kryddburken0000720
Idag har jag gjort köttfärspaj av lite överbliven köttfärsås som fanns i kylen! Degen jag har gjort pajen på är mitt recept på pizzadeg, blir så mycket godare botten tycker jag! Receptet på degen räcker till 4 pajer, så jag halverade satsen och gjorde två pajer! Använd gärna en pajform med lös bottenplatta så kan du snyggt lyfta upp pajen på ett fat vid servering!

4 pajer eller 4 pizzor
Det här behöver du :
3/4 pkt jäst
4 dl vatten (37grader)
10 – 12dl vetemjöl
1dl olja
1 krm salt

GÖR SÅHÄR :
Rör ut jästen med fungervarmt vatten. Tillsätt nästan allt mjöl, olja och salt & knåda degen ca 5 min. Låt jäsa i bunke ca 25min före gräddning. Behöver inte jäsa på plåt sen.

kryddburken0000716
Pajen blir snygg och går lätt att lägga över på ett fat till servering om du använder en pajform med lös bottenplatta!

kryddburken0000719
Smörj formen med lite olja. Tryck sedan ut degen och upp mot kanterna.

kryddburken0000718
Fyll med köttfärsås, eller vad du nu har i kylskåpet! Skinka, purjo, ost, kyckling, ja vad som helst! Ca 2½ dl köttfärsås/form går det åt!

kryddburken0000717
Toppa med majskorn! Jag älskar majskorn! Rulla ut smala galler och lägg över pajen! Grädda i 225 grader ca 20-25min tills pajen fått fin färg! Lyft ur formen och låt svalna! Servera med en god sallad och en klick matyoghurt!

LOADING..