Frisco Fiskburgare

kryddburken0000703
Fiskburgare är något som är väldigt enklet och gott. Tryter ideérna på vad du ska göra med det frysta 4-pack laxfileér du köpt?! Här kommer ett kanongott recept. Laxfileérna tinar snabbt om de får ligga framme i rumstemperatur. Bara att skära fileérna i mindre bitar och mixa i matberedare. Tillsätt en kokt pressad potatis, salt, peppar & chilisås.(D´Elidas är kanongod till just fiskburgare) Stek i stekpanna och servera i Frisco hamburgerbröd som ni säkert sett på snabbmatskedja; Max! Dom är enormt goda och det gör stor skillnad på smaken när man gör egna hemma-burgare. Fyll bröden med sallad, tomat & en god dressing med smak av chili/lime. Hur gott som helst!max_friscobrod
Frisco hamburgerbröd. Bild lånad från www.max.se

6 st fiskburgare
Det här behöver du :
 4 laxfileér
1 medelstor kokt potatis
1 msk D´Elidas Chilisås
2 tsk potatismjöl
salt & peppar

GÖR SÅHÄR :
Låt laxfileérna tina. Skär dom i midre bitar och kör i matberedare med kniven till en ganska lät smet. Pressa potatisen och tillsätt. En matsked av chilisåsen om du tycker om lite hetta, annars ta en halv. Rör ner potatismjöl och salt & peppar. Stek två och två i stekpanna i lite olja ca 3 minuter på varje sida.

Chili/Limedressing (bara att röra ihop allting) :
2 dl matlagningsyoghurt eller cremé fraiche
1 msk chilisås (D Élidas)
½ lime (pressa ner juicen)
Salt & peppar

Den här dressingen är också väldigt god till andra fiskrätter som kall sås.

kryddburken0000706
När smeten är klar, forma till 6 st runda burgare, platta till dem och panera i lite ströbröd.

kryddburken0000705
Stek i rapsolja, ca 3 min på varje sida, tills de fått fin färg.

kryddburken0000704
Snart dags för kvällsmiddagen!

  1. Verkar som ett bra och enkelt recept på fiskburgare. Måste dock fråga vad D´Elidas Chilisås är för något? Brukar inte använda färdiga såser så ofta.

  2. Tack för tipset på den läckra fiskburgaren. Såg det på jobbet och misstänker nu starkt att både du och jag smygsurfade från våra jobba vid ungefär samma tillfålle! 😉
    Jag håller med dig om att Friscobröden är klart bäst när det gäller hamburgerbröd. Det blev dock inte att jag gjorde dessa nu ikväll då jag inte hade någon lust att åka och handla bröd…men jag får så klart testa en annan gång. Ikväll blev det istället Pernilla Wahlgrens superenkla laxrecept.
    Kram kram //Camilla K

  3. Det där lät riktigt gott! Jag har aldrig gjort fiskburgare men blev frestad att prova nu. 🙂

    Håller med om bröden – Frisco är överlägsna. Hade tyvärr inga sådana hemma då jag gjorde kycklingburgare häromdagen (det var maken som hade handlat). Frisco skulle ha lyft rätten några steg.

  4. Fina fisken! Har inte testat att göra fiskburgare förut, men det är ju det godaste man kan beställa på McDonalds 🙂 Är övertygad att det garanterat blir godare än hemma än där. Tack till dig!

  5. De där burgarna såg supergoda ut, har aldrig gjort på lax någon gång. Friscobröden är kalas1
    tack Linda för dina kommentarer jag blir sååå glad. Är fortfarande nyfiken på dina planer/karin

  6. Friscobrödet är världens godaste hamburgerbröd! Helt fantastiskt! Går att köpa i princip överallt – men det verkar populärt för två ggr har det varit slut när jag varit i affären : (
    Rekommenderar också att ni gör vanliga nötfärsburgare med Friscobrödet också!

  7. Men vilken bra idé med fiskburgarna! Jag har testat bröden förut och de är goda, dock inte lika goda som min hemmabagares(sambon) hembakta såklart. 😉 Detta måste jag testa, tror att Aurora skulle stormälska det! 🙂

  8. Åh, vilka sköna burgare. Man blir riktigt sugen. Fast som tur är så har jag bara … ca 10 månader kvar av pizza-och hamburgeförbudet.

    Och vet du, jag har inte hunnit testa fullkornspastan du rekommenderade än men jag har funnit ett sätt att äta kungsörnens fullkornspasta(vi har två STORpack kvar av den…)..lite margarin och grillkrydda så smakar det gudomligt. Hade jag aldrig trott.

    Hoppas ni har en bra onsdag hela familjen!:)

    Kram/Johanna

  9. tack för inspiration! definitivt dags för fiskburgare snart igen hos oss. Jag brukar koka fisken några minuter innan jag mixar. Blir lättare att forma ”burgare” och steka dem. Vad är det för speciellt med friscobröden? 😉

  10. Vilka fina burgare du bjuder på.
    Åt faktiskt laxbiffar i dag med mangosalsa och strips på potatis och palsternacka.

    Må så gott på din ö/ Mimmi

  11. Vilka fina fiskburgare du gjort! Tackar för tipset och vår kvällsmiddag är nu räddad.
    Jag har lagt upp en länk till dig från min blogg och hoppas det är OK?
    Hälsningar Mamma Mat

  12. hej Linda. vilka jättefina fiskburgare du gjort..ska prova göra dom jag älskar ju fisk samt jätteenkelt. Cupscacmuffinsarna var supergoda och SNYGGA

  13. Hej AnnLee. D’Elidas är en tämligen stark men väldigt smakrik chili/senapssås från Panama. De tre viktigaste ingredienserna är HabaneroPeppar, senap och vinäger. Klicka på länken med samma namn i Lindas inledande text ovanför själva receptet för mer info om denna sås.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..