Nygräddade Våfflor med Hemmagjord Hallonsylt

kryddburken0000672
Nygräddade våfflor är väl aldrig fel! De passar perfekt som efterrätt till torsdagssoppan! Våffeldagen är egentligen inte alls nån våffeldag utan en vårfrudag (Jungfru Marie Bebåedelsedagen) som infaller den 25mars! En ren tungvrickning av svenska folket har alltså gett oss denna eminenta dag! Det tackar vi för! 🙂 Här kommer ett busenkelt recept som alltid står sig! Våfflorna blir frasiga och goda! Smeten är helt utan ägg & smör.

Det här behöver du :
4 dl vetemjöl
3 dl kallt vatten
½ tsk salt
4 dl vispad grädde

GÖR SÅHÄR :
Vispa mjölet och vattnet till en tjock smet. Tillsätt saltet. Sätt plastfolie över bunken och låt smeten stå framme ca 1 timme. Vispa grädden hårt och blanda ner i smeten precis före gräddning! Grädda & njut!

kryddburken0000674
Nykokt hallonsylt som är rykande het smakar gott till våfflorna!

kryddburken0000673
Jag & barnen och min lillasyster Sanna fick oss en trevlig fikastund idag på eftermiddan!

LOADING..