Rosékyckling med Krämig Risotto & Limesås

kryddburken0000642
Fredagskyckling!! Gott Gott! En färgglad krydda som jag sällan använder är rosépepparn. Den är frisk och syrlig i smaken och passar fin-fint till lime! Här har jag bara stekt på kycklingfiléer i kryddblandning av rosépeppar. En naturell risotto, dock givetvis med parmesan och till det en frisk limesås!! Riktigt gott! Önskar er alla en trevlig helg!

Det här behöver du :
4 kycklingfileér
1 msk rosépepparkorn
1 tsk svartpepparkorn
Salt

Risotto :
4 dl aborioris
olja + lite smör
4 schalottenlök
1,3 liter hönsbuljong +2dl (till såsen) 
2 dl finriven parmesanost

Limesås :
1 klick smör
1 msk mjöl
1 pressad lime
2 dl hönsbuljong
1 dl grädde
Salt & finmalen vitpeppar

GÖR SÅHÄR :
Krossa rosépepparkornen och svartpepparkornen i mortel tillsammans med saltet! Gnid in kycklingfiléerna med kryddan och stek kycklingfileérna i het stekpanna runtom så de får fin färg. Sänk värmen, gärna på med lock och låt stå tills de är helt genomstekta, ca 15-20 min beroende på storlek. Kolla så att köttet är genomstekt, det får inte vara rosa köttsaft utan genomskinligt och köttet ska vara vitt rakt igenom.

Risotton; Finhacka schalottenlök och fräs på i stekpanna med olja + lite smör bara så den blir lätt genomskinlig, inte bränd! Tillsätt riset och rör om sparsamt. När riset blivit sådär gyllene och genomskinligt (ca 2min) slår du på buljong lite i sänder vartefter det kokar bort! Fortsätt så tills all buljong tilsattas. Ta bort pannan från spisen, rör försiktigt ner parmesanosten och låt risotton vila ca 1min för att ”kräma till sig”! Ev. salta & peppra!

Limesåsen; Smält en klick smör i en kastrull, tillsätt mjölet och vispa ihop en snabb bottenredning. Späd på med buljongen. Pressa ner limejuicen, låt koka upp och sänk sedan värmen. Tillsätt grädden och smaksätt med salt & vitpeppar. Smaka av! Ev. mer lime, ev mer krydda!

LOADING..