GI – Laxwok Fish Sauce

kryddburken0000651
God kväll kära bloggläsare! Nu är jag online igen efter några dagars jobb! Och självklart har jag lite recept på G! Eller GI kanske jag ska skriva! Det här var nåt helt otroligt gott måste jag säga, tycker det är ganska fräscht att ibland skippa, ris, pasta, potatis etc! Man blir mätt på ett helt annat sätt, inte så mäktigt och det är ju dessutom nyttigt! Så länge barnen äter grönsaker så funkar det ju fint och det gör dom gladeligen! Det är inget krångel-recept det här, bara steka på laxfileér i stekpannan, låta steka så de får fin färg och sen i med wokgrönsakerna. Slå över Fish Sauce och låt steka ihop tills laxen är klar! Wooila! 🙂 Strössla rätten med lite färsk vårlök och servera med några fina små broccolibuketter! Gott så in i bomben! Ni måste bara prova! Själv är jag inte så bekant med just Fish Sauce så jag har ännu bara testat Santa Marias flaska men jag kan tänka mig att det finns en uppsjö av dessa. Har du nån du kan rekommendera?

Det här behöver du :
4 laxfileér
2 morötter
1 ask färsk minimajs
1 burk vattenkastanjer
1 burk wokmix
1 knippe vårlök
2-3 msk Fish Sauce
500 gram broccoli

GÖR SÅHÄR :
Skala och skär morötterna i tunna slantar. Dela minimajsen i lagom stora bitar. Slå lite rapsolja i stekpannan och stek laxfileérna så de får fin färg. Tillsätt grönsakerna, allihop utom broccolin. (som du sjuder i kastrull med saltat kokande vatten tills de är lagom mjuka). Slå på nån Fish Sauce och låt allt få fräsa ihop tills laxen är genomstekt. Strössla över vårlök & servera med broccolin.

 1. Ser jättegott ut och skulle helt klart passa mig. 🙂

  Det enda jag funderar på är fisksåsen, är det inte en del socker i den? Men mängden blir så pass liten antar jag att det går för GI ändå?

 2. hej! efter en tids ”närstudier av thailändsk mat” har jag hittat ultimata fisksåsen! Märket heter ”Tiparos” och den går att hitta i asiatiska butiker. Lägger upp en bild på min blogg så kan du se märket. Bara flaskan är värd sitt pris. Färgen på fisksåsen skall vara guldbrun och genomskinlig. Börjar den bli mörk och grumlig är den för gammal – och inte god. Fisksås är gott – och jag kan garantera att du kommer gilla denna ännu mer än Sankta Marias. 🙂
  Förövrigt gillar jag din blogg!!

 3. Jag brukar använda fish sauce till olika thairätter och främst då när jag har kokosmjölk i. Har aldrig prövat det på fisk sådär…
  Vi använder också Santa Marias.

 4. Fish sauce är en jättebra krydda tycker jag! Jag skulle tro att de märken som finns i asiatiska butiker genomgående är ”bättre” än våra försvenskade versioner. Jag pratade med en kille på vårt Thai supermarket och han påstod i alla fall att när det gäller currypasta skulle man lätt slänga bort t ex Icas när man väl provat äkta vara:)
  Kolla in ett annat laxrecept med fisksås på min blogg, jag tror att det är rätt GI-vänligt också, byt bara ut riset mot grönsaker:)

 5. Tack snälla för din fina kommentar på min blogg! Du ska absolut prova på frostingen för den är vrålgod! Cornelias omdöme på Kärleksmumsen var ”Mmm, det här är godare än på café”! Då blir jag glad ända in i hjärtat!!

 6. Jag ÄLSKAR fisksås! Tyvärr inte så GI aktikgt men ”fried rice” med fisksås är en av mina absoluta favorit rätter.

  Du har fått en utmärkelse på min blogg!

  Emma

 7. Hej hopp Kryddis!! Läget? Hoppas allt är bra!! 🙂 Så du har ramlat in i GI-världen? Bara en tillfällighet just med laxwoken eller är det något du hade planerat att fortsätta med? Laxwoken ser hur som helst himla jättejättegod ut!! Men skulle det inte ha sett fint ut med lite tomater också tror du? ;P Jag är väl inte direkt någon sån där jätteanhängare av GI… visserligen håller jag med fullt ut att det absolut inte alltid behövs ris, pasta eller bröd utan att det kan vara fräscht med bara massa grönt, men jag tror nog inte riktigt på metoden i övrigt och så är ju pasta och ris faktiskt himla gott 🙂 Ha en finfin dag!! Kramelikram

 8. Som handen i handsken.. sriver just om GI på min kKafferastblogg:-)
  Visst blir man både mätt och belåten med mat som inte lägger sig som en tung slöja i magen.
  Ha de gott kram

 9. men vilken kalas bra sida jag halkade in på… Här kommer jag nog bli sittandes länge. Hoppas på att jag kan hitta ngt ätbart till kvällens middag också!

 10. Åh vilken härlig och mysig blogg som ger mig en massa tips på vad jag kan laga för mat och vad man kan slänga ihop för mumsigt.
  Tack för denna fina blogg!! ;o)

 11. Jag älskar fishsauce och Oyster brand är märket (nuoc mam och nam pla är snälla sorter som bara luktar lite kattpink)och den är jättegod, flaskan är stor och finns i asiatiska butiker, godare än Santa Marias tycker jag. Måste bli fisk snart och din ser så god ut.
  Ha en bra helg Linda!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..