Fläskfilé Tournedos

kryddburken0000638
Nä, fläskfilé Tournedos är ju inte riktigt rätt! Det ska ju egetligen vara oxfilé. Men det går faktiskt med fläskfilé också! Det är fruktansvärt gott, mört & saftig! Så här följer en budgetvariant på den excellenta Tournedon! 🙂 Här serverad med ugnsrostade potatisklyftor, plasternacka, morotsslantar, vitlök, olivolja och flingsalt! En liten sås gjord på matyoghurt, salt, peppar & citronsaft! Smaklig Måltid!

Det här behöver du :
Hushållssnöre
1 stor fläskfilé alt. fläskytterfilé
Flingsalt
Nystött svartpeppar
Olja + smör till stekning
ca 2 – 3 dl vatten

GÖR SÅHÄR :
Putsa filén och skär den i 3-4 cm tjocka skivor. Bind med snöre runtom så de håller en fin rund form. Gnid in flingsalt och svartpeppar och stek på hög värme på bägge sidorna tills de fått fin färg. Stek ca 3st åt gången, lägg upp på ett fat vid sidan om så länge tills alla är stekta. Klipp bort snörena! När alla stekt färdigt slå i lite vattnet i stekpannan och i med fläskfilébitarna igen. Låt bitarna brässera ca 15-20 min beroende på tjocklek tills vattnet kokat bort. Köttet ska vara väl genomstekt! Slå ev. på mer vatten om det behövs.

kryddburken0000640
Gott gott gott gott!! För att få de tjocka köttskivorna väl genomstekta, brässerar jag genom att slå på lite vatten som får ”koka bort” ca en kvart! Ha en trevlig Trettondagsafton allihopa!

LOADING..