Gott Nytt År med Smörgåstårta från Kryddburken

kryddburken0000622
Så är stunden kommen, det nya året börjar gå mot sitt slut. Här hemma är det minusgrader men klar himmel! Smörgåstårtan står klar i kylen och nu ska jag gå å fixa med lite goda drinktilltugg! Härmed önskar jag er alla en underbar kväll och ett riktigt GOTT NYTT ÅR & fira nu ordentligt vid 12-slaget!! Stora kramar till er alla!

Det här behöver du :
18 skivor formfranska (Rasken)
1 burk cremé fraiche
3 ägg
1 tsk citronsaft
½ kruka dill
Salt & svartpeppar
400 gram varmrökt lax

Garnering :
300 gram kallrökt lax i skivor
Citron
Räkor
Cocktailtomater
Färskost
Gräslök

GÖR SÅHÄR :
Koka äggen, hårdkokta. Blanda cremé fraiche med de kokta finhackade äggen, citronsaft, finhackad dill, smaka av med salt & grovmalen svartpeppar. Lägg ut sex skivor formfranska och lägg på ett lager med äggröran. Lägg på ytterliggare ett lager franska och bred på ett tunt lager av äggröran. Fördela den varmrökta laxen ovanpå i ett ganska tjockt lager. Täck med franska. Av röran som blir över kan du bre på lite på kanterna runtom på smörgåstårtan. Garnera med den kallrökta laxen på sidorna. Räkor uppepå och citronhalvor runt! Cocktailtomaterna skär du av lite i botten så dom står stadigt. Skär sedan ut ovanifrån och ta ur tomatkärnorna. Fyll med färskost, (Gräslök & rädisor) och toppa med några gräslöksstrån.

kryddburken0000625
Varmrökt lax är såå gott! Och visst borde det passa fint i en sån här smörgåstårta! Snåla inte med laxen! 🙂

kryddburken0000624
Små cocktailtomater fyllda med färskost & några strån gräslök! Passar även bra som drinktilltugg!

kryddburken0000623
Tårtan är klart! Tryck ner några drinkpinnar med glitter så blir det lite extra festligt! GOTT NYTT ÅR! Fler smörgåstårtor hittar ni här >>

LOADING..