Små Delikatess Köttbullar

köttbullar_prinskorv

Julbordet har passerat & det blir ofta en mass godsaker över i kylen! Julköttbullarna jag gjorde till årets julbord fick bli små söta delikatessköttbullar! Det tar visserligen lite tid att rulla men det är ju så gott med dom där små pytteköttbullarna istället för stora tycker jag! Dessa finns det nu gott om i frysen och passar perfekt att ta fram till en kryddig tomatsås och pasta till!

Det här behöver du :
500 gram nötfärs
1 stor gul lök (finriven)
1 vitlöksklyfta (finriven)
½ dl cremé fraiche
2 msk ströbröd
2 tsk potatismjöl
½ tsk grovmalen svartpeppar
½ tsk malen vitpeppar
1 tsk salt

GÖR SÅHÄR :
Blanda ihop färsen med ingredienserna. Ställ i kylskåp ca en kvart!  Rulla till små köttbullar och stek på plåt i ugnen ca 15-20 min i 200 grader tills de fått fin färg, eller i stekpanna! Skaka om ordentligt!

jultomte

Här har vi förresten ett väldigt kärt besök vi fick på självaste julafton! Tomten själv i egen hög person! Han var väldigt trött och hade ont i ryggen… Han hade fått gå många långa mil i skogen och över åkrarna att för dela ut julklappar till alla snälla barn!

julafton

Joline & Tomten – Öjkroken Julen 2008!

LOADING..