Tacopizza

kryddburken0000596
Ännu ett litet tips på vad du kan göra av överbliven tacofärs kommer här! En enkel tacopizza, eller pirog om du heller vill kalla det för de. Väldigt gott och går att variera precis hur man vill med sina favoriter bland taco tillbehör! Här har jag gjort en tomatsås på cremé fraiche och tomatpuré smaksatt med lite vitlök och chiliolja. Fyllningen är en klassisk tacofärs toppad med lite riven ost! En ny fredagsfavorit kanske?

Pizzadeg till 2 stora :
3/4 pkt jäst
2 dl vatten
5 – 6 vetemjöl
½dl rapsolja
salt + malen svartpeppar

GÖR SÅHÄR :
Smula ner jästen i en degbunke, tillsätt vatten som du ljummat till fingervarm, (37grader). Rör i mjölet & resten av ingredienserna. Knåda på bakbord till en fin smidig deg! Låt jäsa i bunke ca 30 min före gräddning.

Såsen :
1 burk cremé fraiche
1 msk tomatpure
1 pressad vitlöksklyfta
några droppar chiliolja
Salt & peppar
Rör ihop cremé fraichen med övriga ingredienser och ställ i kylen så länge. Detta kan förberedas dan innan om man vill. Likaså tacofärsen.

Färsen :
400 gram nötfärs
1 dl tacosås alt. chilisås
grovmalen svartpeppar
spiskummin
salt
Bryn nötfärsen i stekpanna och tillsätt resten av ingredieserna. Kan förberedas dan innan om man vill, eller om man har turen att ha tacofärs kvar från ett annat taco-tillfälle! 🙂

GÖR SÅHÄR :
Ta upp degen på mjölat bakbord. Dela i två bitar. Tryck ut degen till två runda bottnar, använd kavel om du vill ha den riktigt tunn. Ett tips är då att flytta över degen direkt på plåten innan du lägger på fyllning, annars blir den vädligt svår att flytta sen!

Bred på hälften av cremé fraichesåsen i mitten på varje pizza. Tillsätt tacofärsen ovanpå och toppa med lite riven ost! Vik upp sidorna och nyp ihop på ovansidan till en fin pizza calzone, eller tacopirgor! 🙂 Grädda i 200 grader ca 25 min eller tills de fått en gyllene färg. En god sallad, lökringar och tacosås vid sidan om passar fint! Smaklig Måltid!

kryddburken0000597
Färdiggräddare!

kryddburken0000595
Dessa går även at göra i mindre storlek, perfekt att frysa in och ta upp till lunchlådan eller matsäck. Är lika goda kalla som varma!

LOADING..