Saffransbiscotti

saffransbiscotti

Biscotti är gott, knaprigt, fyllig smak av mandel och lika gott till en kopp kaffe som smulad över glassen eller doppad i nyponsoppa!! Har gjort biscotti ett par gånger förut men ska villig erkänna att de inte alls blivit bra, dom har smulat sönder, fallit isär & inte alls blivit sådär fina & goda som jag vill ha dom! De recept jag provat innan har innehållit smör, tror de va förra julen bl a. som jag gjorde Leilas biscotti men de fick jag kasta! Detta recept har jag tiggt mig till av Jennie med bloggen ”Kalasgott”! Hon är en fena på biscotti och nu tänkte jag köra ett säkert kort! Hädanefter kommer jag aldrig använda smör när jag bakar biscotti, de här blev så mycket bättre ju! Och jag intygar att dessa blev riktigt riktigt bra!! Vilka skorpor alltså!! Tack Jennie för receptet!

ca 20 st
Det här behöver du :
0,5 gram saffran + en sockerbit
1 ägg
1 1/4 dl råsocker (jag tog mörkt muscovadosocker)
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk pommerans
½ tsk vaniljsocker
1 dl rostad grovhackad mandel

GÖR SÅHÄR :
Sätt ugnen på 180grader. Stöt saffran i mortel tillsammans med en sockerbit tills det blir ett fint pulver! Vispa ägg + socker + saffran riktigt fluffigt! Blanda de torra ingredienserna (utom mandel) i en skål och vänds ner i smeten. Tillsätt sist mandeln. Forma degen till en rulle ca 25 cm lång. Lägg på bakplåtspappersklädd plåt och platta till den något till ca 1,5 cm hög. Grädda ca 25 min tills den fått fin färg. Ta ut plåten ur ugnen och låt svalna något (5-10min). Flytta över rullen på en skärbräda och skär upp biscottin i ca 1 cm tjocka skivor, det blir drygt 20st! Lägg tillbaka dem på plåten och in i ugnen igen för torkning ca 15 min. Vänd dem efter halva tiden! låt sedan svalna på plåten, därefter låt dom kallna helt på ett galler!

biscotti
 
biscotti_recept
 
nötskorpor

Degen är väldigt kladdig att forma till en rulle men försök få den så jämn som möjligt! Färdiggräddad bör den svalna något innan du skär upp den för torkning.

recept_biscotti

Förvara biscottin i tätslutande burk! En perfekt hemmagjord julklapp eller gå-bort-present!

LOADING..