Ugnsstekta Kycklingklubbor med Pasta & Citronsås

kryddburken0000557
Oj oj vilken dag vi haft! Vi åkte hemifrån tidigt i morse till ett planerat läkarbesök i Kalmar med lillkillen, allting gick bra trots en lite stressig morgon! Därefter ordnade vi barnvakt hos svärmor så vi kunde åka tillsammans med Dalton till veterinären! Lyckades få en akuttid tack o lov! Han har dragit på sig en skada i benet och hoppat på tre ben sen igår! 2½ timme tog det där med sövning och röntgen! Muskelfästena till skelettet var rejält inflammerade, hem och ordinerad vila + Rimadyl! Nästan samtidigt hade vi en tid till vårdcentralen till lilltjejjen som gått med hosta och feber i en vecka, ingen lunginflammation tack å lov men lite påvisad sänka och väldigt ansträngda luftvägar så det blev recept på Cocilana = Sova gott utan hosta!! Väl hemma igen är klockan sisådär halv sex… Vart tog denna dagen vägen?? Nåja, det kanske är bra att ha allt gjort på en gång så är det liksom överstökat! Man måste ju se positivt! Vår lilla snurriga Dalton har varit sövd ganska länge under röntgen så han är lite pipig och lite groggy, men vid gott mod! Skönt att han slipper ha så ont nu iallfall! Och att det inte var något värre, som pålagringar på armbågarna, de vill vi inte ha!! Här kommer iallafall dagens middagstips! Ungsstekta klycklingklubbor med pasta och citronsås! Väldigt gott!!

2 vuxna 2 barn
Det här behöver du :
4 stora klycklingklubbor (majskyckling)
2 msk olja
1 msk pressad citronsaft
1 tsk soya
1 tsk paprikapulver
2 tsk grillkrydda

GÖR SÅHÄR :
Tina kycklingklubborna om de är frysta. Blanda ihop olja + citronsaft + soya + paprikalulver + grillkrydda! Pensla kycklingklubborna med oljan och stek i ugnen på grillgaller eller på folié ca 30 min i 200 grader, höj temperaturen de sista 5 minuterna till 250 grader så får de fin grillyta! Pensla dom gärna några gånger under stekning! Känn efter så att kycklingklubborna är riktigt genomstekta innan du tar ut dom! Inget rosa kött, utan vitt kött som lätt lossnar från benen! Servera med pasta och en citronsås gjord på cremé fraiche eller turkisk yoghurt som du rör ut med lite citronsaft + salt & peppar! Smaklig Måltid!

Hemköp har billiga kycklingklubbor denna vecka! 14:90kr för 1 kg Majskyckling från Kronfågel! Passa på! (gäller om du har kundkort, annars 24:90kr)

LOADING..