Fläskfilégryta med Kantareller

kryddburken0000552
Lite idétorka till dagens middag fick mig att rensa lite i frysen, hittade tre fläskfileér så det fick bli en av dom! De konserverade burkarna jag letat med ljus å lykta har länge stått på hyllan och tittat på mig. Godare tomatkross, eller burktomater får man leta efter! Mutti heter märket och de är inte gämförbara ens med de ”vanliga” burkarna man hittar i affären, så goda är dom! Äkta italienska tomater, söta, friska i smaken! Konsistensen är riktigt fin, inga skruttbitar inte. Färgen är riktigt klarröd och man skulle till och med kunna äta direkt ur burken, för att inte tala om hur gott det luktar när man öppnar en burk! Sött och riktigt tomatigt och gott! Nåja, hur som helst så fick en burk med körsbärstomater följa med fläskfilén… Men det räckte inte så jag fortsatte gräva i frysen och fiskade upp en påse härligt gula kantareller! Japp, så fick de bli, en stor näve schalottenlök till det och det kändes som det blir nog en bra middag! Å de blev det!! Riktigt mustigt och gott och kantarellerna sätter ju så god smak i gryta, särskilt bredvid mina lyxtomater! 🙂 Ris kokade jag till, men kan tänka mig att både, ris, pasta, nudlar och potatis är gott till!

kryddburken0000539
Här i bakgrunden ser ni mina dyrgripar på hyllan, ja inte för att dom är så dyra egentligen men dom är dyrbara för mig! 🙂 En pytteliten söt burk med harissa också, vad jag ska ha den till vet jag inte än, kanske har ni några recept med harissa att inspirera mig med! Söt var den iallfall så jag kunde inte låta bli!

kryddburken00005061
Den finkrossade tomaten är helt ljuvlig på hembakad pizza, jag tillsätter bara lite basilika så är det klart! Ni som inte provat dessa burkar måste prova! På citygross finns dom iallafall! Och just denna kartong i bakgrunden var den kartong som min lilla spindel gömde sig i…

Det här behöver du :
1 fläskfilé
8 st schalottenlök
1 burk konserverade körsbärstomater (Mutti)
2 msk tomatpure
1 liter färska kantareller
2 msk kalvfond + 8-10dl vatten
2 lagerblad
3 vitlöksklyftor
Grovmalen svartpeppar
Salt & peppar

GÖR SÅHÄR :
Putsa fläskfilén och skär i skivor. Bryn skivorna i stekpanna. När allt är färdigbrynt, skala och dela schalottenlökarna grovt och tillsätt. Slå på burken med körsbärstomaterna och tomatpurén! Dela kantarellerna om de är väldigt stora, annars låt dom vara som dom är! Lägg i dessa i grytan och slå på kalvfonden + vatten. Tillsätt också lagerbladen, pressa i vitlök och några varv med pepparkvarnen! På med ett lock och låt grytan småputtra ca 30-40 min. Filébitarna ska vara riktigt möra och fina! Smaka av med salt och peppar! Vill du ha mer sås i grytan, öka på mängden fond + vatten och red ev. av såsen med lite maizena för tjockare konsistens. Smaklig spis!!

LOADING..