Morotskaka med Philadelfiaost

kryddburken0000540
Fars Dag idag!! Hurra Hurra Hurra Hurra!! Detta har vi firat med små fina presenter till pappsen, en inramad teckning med pappa på, en duschkräm från Rexona, en strut med god fyllig chilitryffel, en cadillac -59-teckning, och en vattenflaska ha att ha med på jobbet!! Långa förberedelser minsann! 🙂 Till middag blev det en god köttgryta med schezuanpeppar (recept kommer).

Till efterrätt blev det denna läckerhet till morotskaka! Receptet har jag hittat hos Nadja! Supergott!

kryddburken0000542
Kakan blir godare och saftigare för varje dag! Blir det väldigt mycket över så funkar det perfekt att frysa in den även med glasyren på!

Det här behöver du :
3 finrivna morötter
2 ägg
2 dl strösocker
1 dl olja (rapsolja)
2 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1 tsk vaniljsocker

Glasyr :
100 gram philadelfiaost
1½ – 2 dl florsocker
½ tsk citronsaft

GÖR SÅHÄR :
Skala och riv morötterna fint. Vispa ägg & socker poröst och blanda i de övriga ingredienserna! Smörj och bröa en rund springform ca 25cm diam. Grädda ca 50 min i 175 grader. Låt kakan svalna. Dela den därefter kakan till två bottnar. Rör ihop ingredienserna till glasyren och bred på kakan, lägg på andra bottnen och dekorera med lite mer glasyr + valnötter.

  1. Hej hopp!!! Här är läget bra, men är ruskigt trött!! Har jobbat hela helgen och magsjukan har invaderat avdelningen så det har varit läskigt sjukt mycket att göra! Nu är jag jag ledig imorgon och sen jobbar jag fyra dagar igen så det är två tuffa veckor det här 🙂 Din helg lät supermysig (det gör de ju alltid) och jag antar att pappsen blev jätteglad?? Jag fick gratta min pappa i telefon och hugaligen vad jag inser att jag saknar mig föräldrar mycket när jag pratar med dem och de är så långt borta! 🙁 Jag tror nästan att jag får ta och adoptera ett par föräldrar här i västerås som jag kan ha när längtan efter de riktiga blir för stor! 🙂 Ha det finemang nu under jobbdagarna så hörs vi när du kommer tillbaka!! Massa kramar!!

  2. Hejsan,
    Bakade en morotskaka idag, från ett annat recept. Har försökt tre gånger nu. Den ser jättefin ut och känns klar. Men när jag har haft ute den en stund så sjönker den ihop i mitten och bildar ett hål 🙁 Vad gör man för fel???

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..