Krämig Pastasås med Kyckling & Soltorkade Tomater

kryddburken0000537
Kvällens middag blev en riktigt improvisation! De soltorkade tomaterna köpte jag idag och ville verkligen göra någonting med, det är ju så goda! Särskilt i fyllda baguetter med salami, rödlök och brieost… Men men, nu var det kvällsmiddag vi skulle ha! Frysen är full av kyckling så jag tog fram ett par fileér i morse. Ett snabbt ihop-fräs av kyckling i skivor tillsammans med de soltorkade tomaterna, lite lök och en krämig sås blev perfekt till spagettin! Barnen älskade det och maken likaså! Jag tycker det är himla gott att ha i en liten skvätt balsamico i vissa grytor/såser, det ger en mustig smak! Det tog knappt 20min att laga denna rätt så prova vet jag! En snabb pastasås, som i vanlig fall brukar bli den klassiska carbonaran, men man måste ju variera sig lite!

4 port
Det här behöver du :
3 kycklingfileér (majskyckling)
2 små rödlök
2 vitlöksklyftor
En rejäl näven soltorkade tomater
1 msk kycklingfond
2 dl cremé fraiche
1 dl grädde
1 tsk balsamvinäger
Salt & peppar

GÖR SÅHÄR :
Skär kycklingfileérna i skivor och stek i stekpanna så de får fin färg. Finhacka rödlök och vitlök och strimla de soltorkade tomaterna. Tillsätt i stekpannan. Låt allt få svettas runt ca 2-3 min. Tillsätt fond, balsamvinäger, cremé fraiche och grädde och smaka av med salt & peppar! Servera som en god pastasås!

 1. Detta ska jag banne mej prova i morgon låter supergott – tack för tipset och tack för inlägget hos mej! Det ska bli rysligt spännande med det nya jobbet!

 2. Godmorgon godmorgon!!! Ska alldeles straxens ut och springa lite men måste ju skriva här först förståss!! 🙂 Allt bra?? Här är allt dunderfint.. har varit ledig både igår och idag (värsta lyxen!!) och ikväll ska jag träffa en väldans speciell person *leeeeeeeer* hur har du det? mycket jobb i veckan eller ledig? fick du mitt senaste mail förresten eller kom det inte fram? nä, nu skriker min joggingskor efter mig här så det är väl bäst att gå och ta på dem 🙂 Ha en superfin dag! Massa kramar

 3. Oj vad gott det såg ut !:) måste man ju prova. Tänkte fråga dig om du vet någon webshop eller vart i lilla svergie man kan få tag på harissa krydda? du kanske har sett det någonstans? 🙂
  Skulle vara jättekul och se ett recept med harissa också så ovanligt . Tack för alla bra tips och fin matblogg! 😀

 4. Har nyligen hittat till din blogg och känner redan att jag kommer att hitta mycket gott här.<provade den här rätten till midddag idag, och det var supergott. Ska ha middag med vänner på lördag och tänker bjussa på detta , men byta ut kyckling mot fläskfile (en gäst är allergisk mot kykling). Tror du att det funkar ?
  Linda

 5. Ett stort tack till Dig för att du uppdaterar med nya och riktigt goda recept! Dessutom är de inte så svåra heller, tillochmed jag kan göra det mesta 🙂
  Den här maten rekommenderar jag verkligen. Gjorde det för första gången idag och det blev en riktig favorit 🙂

 6. Kanongott! Hade dock ingen kyckling hemma, men hade kött som jag strimlade och tog lite kalvfond istället för kycklingfond och turkisk yoghurt istället för creme fraiche. Får testa hela receptet någon annan gång, men det var verkligen supergottis ändå! Älskar din blogg och speciellt dina tekakor! Ska kolla nu om jag hittar något middagstips! =) Ha en toppen dag! Kramar och varma hälsningar, Anja

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..