Pastagratäng Chili Chorizo


Gjorde härom dagen en riktigt het pastagratäng rejält med fart i! En ynka droppe av den helt otroligt starka Mad Dog hot sauce, gjorde verkligen intryck! Läs mer om den här >> Att nånting från naturen kan vara så in i bombens starkt alltså! En droppe var VÄL, gott och väl tillräckligt till en hel gratängform! Men förutom hettan så gav det en väldigt angenäm smak, stark & fyllig!

Det här behöver du :
Valfri pasta (ca 400 gram)
3 chorizokorvar
1 gul lök
1 msk smör
2 – 3 msk vetemjöl
0,8 liter mjölk
2 dl riven ost
1 droppe Mad Dog hot sauce
Salt & cayennepeppar

GÖR SÅHÄR :
Koka pastan enl. förpackningen. Finhacka löken och fräs på i stekpannan tillsammans med chorizokorv som du skär i mindre slantar! Ställ åt sidan så länge. Smält smör i en kastrull, dra kastrullen från värmen och rör ner vetemjölet. Tillbaka på spisplattan & späd på med lite mjölk i taget, och vispa tills du får önskad konsistens på såsen! Tillsätt en dropp av det starka (om du vågar) & lite salt & cayennepeppar! Rör ner osten sist och låt den smälta. Fördela pastan och korven i en ugnsfast form, häll över ostsåsen. Gratinera i ugnen ca 35 min 200 grader.

LOADING..