Jag handlar på Hemköp! Var handlar du?


Jag gillar verkligen vår Hemköp butik i Borgholm! Alltid himla trevlig personal, och tillsynens ingen större omsättning på de som jobbar där! De syns att de trivs med sitt arbete! Alltid bra service & glada miner, trots långa ferdagkvällar och tidiga måndagmorgnar! Ett fräscht utbud av frukt & grönt & närproducerat och ekologiskt! Sällan är det urplockat på hyllorna förutom de extremaste turistperioderna här på ön. Köttdisken blir ständigt påfylld av fräscht kött, kyckling & färs! Och numera en bemannad charkdisk! 😀 Dagens-datum-utgånga varor alltid till 50%, ganska bra för många barnfamiljer som tänker laga maten samma dag! Att personalen dessutom engagerar sig i sina kunder råder inget tvivel om. Jag står hellre en extra stund i kön bakom en pratglad kund än ser att expediten nonchalerar och skyndar på! Många gånger bjuds det på nyheter att smaka på och en glad & entuiasmernade person bakom disken! Man hittar allt man behöver och till riktigt bra priser dessutom! Hemköp har vunnit mitt hjärta!! 🙂 Ett plus är de att de prioriterar närproducerat & inga ägg från burhöns eller fisk som är hotad! BRA!

Sen finns det ju ICA! Enligt mig dyrt sortiment och ofta snålt utbud förutom frukt & grönt-avdelningen som är ganska trevlig och av stort utbud! Bland osthyllorna har jag hittat grön herrgårdsost i förpackning utan att någon personal sett detta eller plockat undan… *tummen ner* Det finns visserligen de varor man behöver men inte känns det värt de extra kronorna. Personalen syns knappt till i butiken och i kassan går allt på löpande band, lägg upp varorna, säg hej till expediten, betala, var nöjd och packa dina varor! Inget märkvärdigt och heller inget personligt mot de lokala kunderna. En ganska neutral men dyr affär…

Netto är snäppet värre! Eller njae… Inte ens ett alternativ faktiskt! Visserligen kan dom ha sina bra kampanjvaror då och då men knappast att man lyckas gå in med en inköpslista och få med sig allt man skulle… Mycket fattas! Massor av produkter backar jag för! Utländska, knasiga märken, förpackade färdiga hamburgare??, kycklingfiléer spärngfyllda med vatten till lågpris!?? Nej tack! Kvalité och Netto klingar inte i mina öron! Personalen är ofta väldigt ung, det är stressigt i kassorna och expediterna visar detta tydligt då inte ens tid att säga ”Hej” till kunden hinns med! Det piper i mobiler och personal avlöser varandra med uttråkade miner…
Det ligger köttfärs i en stor kyldisk med grönt skikt på ovansidan… Man skyndar snabbt vidare! Bakom ens kundvagn står en irriterad personal med ett jätteberg av kaffepaket på en stor lastpall, man skyggar undan och ursäktar sig i förbi-farten att man stod i vägen, utan att få ett svar tillbaka… Vad var det nu jag skulle ha här inne? Just det strumpor till barnen!!

Andra affärskedjor som Coop, Willy´s, Citygross och Lidl ligger för långt bort för mig! Då måste jag iaf. köra över bron och de gör jag inte för att handla mat! 😉 Jag vill handla där jag bor!

Var handlar du?

Och varför?


Bilderna i detta inlägg kommer från Hemköp

 1. Handlar det mesta på Willys. De är absolut billigast (när man lägger ihop alla varor) och de har mycket stort utbud. Ibland kan vi handla på City Gross (bra utbud och fräschare butik, men snäppet dyrare), Coop Forum (trevlig affär och alltid något roligt erbjudande, men skulle aldrig storhandla där p.g.a. priset). Undviker Ica Nära-butiker och Coops motsvarande, desstuom tycker jag inte alls bra om Hemköp (men då har jag ju mycket att välja på), här är Hemköp bara dyrt, även om butiken är mysig.

 2. Jag handlar på ICA och har alltid gjort. Dels för att det ligger närmast mitt hem just nu samt att det blivit en vana som hänger kvar från barnsben. Sen har jag arbetat där också så det blir att vara trogen 🙂 Är oftast nöjd och glad.

  Sen tycker jag det varierar från butik till butik när det gäller servicekänsla, fräschhet och inredning osv.

 3. CityGross när vi storhandlar. Stort utbud till bra priser, Alltid rent och fint, bra ordning och trevlig personal.

  Ibland blir det Ica Maxi, Ica OJ eller Lidl.

  Willis handlar jag inte på då jag tycker det är skitigt och tråkig personal.

 4. Jag handlar oftast på Willys, de har det jag behöver o är billiga! Billigt är viktigt nu när man är hemma med 3 små barn. Lidl har en del bra saker med.

 5. Glömde ju… citygross i Karskrona ligger ca 3 mil från mig, o där har ju vi verkligen börjat STOR handlat! super fräsh affär.

 6. Jag handlar till 98% på City Gross just för att vi bara har 200 meter dit! Ibland vill jag variera mej och då händer det att jag slinker inom ICA eller Hemköp men jag tycker att båda är rätt dyra! Jag får mycket mer för pengarna på City Gross och i en sån här liten stad så blir man nästan ”Du” med personalen! Sen har vi en liten ICA affär som är vårt enda guldkorn när det kommer till personalen, det är inte ens chans att man går in där utan att småprata lite och dom är trevliga men inte fjäskiga för kunderna. Sist jag var där så var där en i personalen som gick runt med en synskadad dam och hjälpte henne att handla på det sötaste sätt jag någonsin sätt. Jag tycker många gånger att äldre människor möts med brist på respekt och man har inte tid att vänta på om hon ska välja Felix eller Mamma Scans köttbullar. Men inte i den här affären, det är så man nästan vill krama om dom och jag blev faktiskt lite rörd när jag såg hur dom tog hand om den gamla damen!

 7. hemköp i lund är den dyraste och skabbigaste mataffären av alla (kanske inte nettos skabbighetsnivå, men där motiveras den i alla falla av priserna!). konsum har fint sortiment men är hutlöst dyrt, kostar ju en hundralapp att ens gå in känns det som. malmborg (ica kvantum) har bästa utbudet och är fräschast, men också lite för dyrt för en fattig student. återstår gör city gross som har mycket närodlat och relativt hyfsade priser. där storhandlar vi (med fjällryggan på!). netto ligger närmast och dit går vi oftast, superbilligt och faktiskt helt okej när man vant sig vid röran och skiten i hörnen. frukt och grönt handlar vi på en ”invandraraffär” vid kattesund – superbilligt och superfint!

 8. Handlar på Maxi & Willys båda har lika hög kvalitet på sina varor. Det som blir avgörande är om jag vill titta på annat utöver matvaror då Maxi har större utbud. Stor skillnad på Maxi & Willys butiker på andra orter. Så ger verligen en eloge till butikschef och personal där jag handlar. De är dem som gör butikerna till det dem är.

 9. Storhandlar en gång/ månad på Willys. Jättebra priser, men dessvärre ligger det tre mil bort. Handlar annars på Ica supermarket som ligger närmast.

 10. Willys handlar vi på. Där är blöjorna billigast (Libero) och här i stan så har Willys en fräsch grönsaks och fruktavdelning. Godiset har dom oxå koll på! 😉

 11. Det blir Willys, City Gross eller Ica Maxi. Ica är nog den butik vi handlar mest i pg a det stora och blandade utbudet. Man kan välja om man vill köpa Felix, Icas egna märke eller Euroshopper t ex och det gillar jag!

  Hemköp är för mig en extremt dyr affär som inte håller så mycket högre standard än Ica Maxi, förutom de manuella diskarna då som inte finns på ”mitt ” Ica Maxi. Där handlar vi i princip aldrig.

  Lidl kan det bli någon gång (vissa varor som te x smörgåsmat är prisvärda!).

  Frukt och grönsaker köper jag jättebilligt på torget. De priserna slår ingen butik! 🙂

 12. Vi varken småhandlar eller storhandlar, utan det blir CityGross en gång i veckan. Inget annat. Varför just CityGross? Billiga varor (om man vet vad man ska titta efter), stort utbud och en allmänt trevlig affär att gå och strosa i.

 13. Ja du här finns det bara konsum och ica och det blir för det mesta konsum! Det är härligt när man kommer till en stad där det går att ha ett helt annat utbud av varor.

 14. Jag storhandlar oftast på ICA Maxi eftersom de har ett stort utbud och för att jag hittar varorna. Jag skriver ”handlalappen” i rätt ordning så går det lättare. Ska jag bara ha lite så kan jag även handla på Priso som är en minikedja som ett tag ingick i Eurospar, med bra priser på bl.a. kött.

  Willys och Liedl går helt bort. Tycker inte om de affärerna.

 15. Hemköp i Borgholm har jag sommarjobbat hos när jag var något yngre, trivdes så bra att jag återkom 3 somrar i rad! Kul att läsa att du gillar butiken och personalen för jag kan nästan gissa att det är samma personer som jobbar där nu som när jag var där! 🙂 Till din fråga vart man vi handlar, för vår del blir det City gross, ica eller hemköp, beror lite på vilket humör vi är på, har ungefär lika långt till alla 3 butikerna.

 16. Hemköp har vi inte längre i min stad, vilket är så synd. Handlade alltid där förut. Nu finns Willys hemma där i stället, men jag handlar mest på Maxi faktiskt.
  Ha de..

 17. Jag storhandlar på ICA Kvantum där är jag säker på att jag får frächa grönsaker och frukt. Små handlar gör jag på VI för det ligger närmast jobbet.

  anna

 18. Varierar beroende på tillfället. Men handla på ICA bär emot eftersom dom beter sig så illa. Handlare som gör 20-30 miljoner i vinst varje år (läs ICA Maxi-butiker), bl a genom att ommärka köttfärs. Dessutom är dom alldeles för dominerande för att det ska vara bra.
  Men handlar ibland på Netto. Köpte en dansk ost, Danbo. Trodde den skulle vara lite som prästost eller västerbotten eftersom den var lagrad. Herregud!!! Något vidrigare har jag inte stött på. Den luktade värre än surströmming. Och ingen extra info om detta i butiken. Vi fick slänga den direkt och gå ut med soppåsen för att kunna vara i lägenheten.

 19. Oj, känner inte igen det där med Netto! Eller, jovisst de erbjudanden de har finns ofta inte i butiken – och då blir man sur! Men vårt Netto har jättefin och billig frukt-och grönt avdelning. Köttet är bra, personalen trevlig. Kycklingfilen är samma som de säljer i andra affärer. Men man kan inte storhandla, men många bra och billiga grejer, både mat och annat. Handlar gör jag annars på Willys.

 20. Handlar på ICA eller Konsum. Aldrig på lågprisaffärer som Lidl och Netto. Vi vill ha bra mat och köper ekologiskt så mycket vi hittar och det finns inte på lågpriskedjorna. Mitt motto är: Det är ett högt pris vi betalar för att handla billigt!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..