Vit & Mörk Choklad Kladdkaka

 
En riktigt kaloribomb! Men attans så god, bara en liten bit… Mörk kladdkaka som är bland det bästa som finns här blandat med en vit kladdkaka på vit choklad från Lindts. Den ljusa kakan har jag smaksatt med en ltien gnutta rom och jisses vad dom gifte sig!! Riktigt läckert!

Vit kladdkaka
Det här behöver du :
100 gram smör el. margarin
2½ dl strösocker
100 gram vit choklad (Lindts excellence natural vanilla)
½ tsk rom essens
3 dl vetemjöl
2 ägg

GÖR SÅHÄR :
Smält smöret i en kastrull. Tillsätt sockret och låt det koka ihop. Tag av kastrullen från plattan och bryt ner dne vita chokladen och låt den smälta. Droppa i rom essensen. Rör om så du får en jämn smet. Tillsätt vetemjölet & och äggen sist av allt. Häll smeten i en rund form med löstagbara kanter. (smörj formen med smör + bröa den med vetemjöl) Grädda i nedre delen av ugnen 175 grader ca 30-35 min. Den vita kladdkakan grädde jag 5 min kortare tid än den mörka! Jag ville ha den lite mer ”kladdig”!

Mörk kladdkaka
Det här behöver du :
100 gram smör el. margarin
2½ dl strösocker
100 gram mörk choklad (Lindts excellence dark extra fine)
2½ dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2 ägg

GÖR SÅHÄR :
Smält smöret i en kastrull. Tillsätt sockret och låt det koka ihop. Tag av kastrullen från plattan och bryt ner dne vita chokladen och låt den smälta. Rör om så du får en jämn smet. Tillsätt vetemjölet & vaniljsockret och äggen sist av allt. Häll smeten i en rund form med löstagbara kanter. (smörj formen med smör + bröa den med vetemjöl) Grädda i nedre delen av ugnen 175 grader ca 30-35 min.

När bägge bottnarna är färdiggräddade, lägg ihop dom på ett bakplåtspapper och låt dem svalna i kylskåpet på plan tallrik eller bricka. Dag 2 är denna randiga kladdkaka helt underbart god! Servera den riktigt kall, precis som den är, ingen grädde eller glass behövs! Bara njut till en kopp kaffe och känn hur chokladsmakerna riktigt smälter i munnen!!

 1. Gjorde kakan i lördags och blev besviken! Den blev nära nog stenhård… Kan det vara så att det har blivit fel tid i receptet, eller möjligen gradantalet?
  I alla fall, den blev underbart god när man åt den varm! (fast kanterna förblev oätliga…)
  Får passa på att tacka för en härligt inspirerande sida!
  /Pernilla

 2. pjöller maja!
  Det är helt ok! Låna på! 🙂

  nadja!
  Ja ,verkligen!

  ingegerd!
  Absolut, prova!

  BantarBritta!
  Ja, då är vi två, bara därför en liiiten bit! 🙂

  Fredrik!
  Toppen!

  Linnea!
  Gör de!!

  Malin!
  Tack tack!

  KarinW!
  Nä, de får Annamaria stå för! 🙂

  Anne!
  Jepp!

  anette!
  Jo, det ÄR gott, men jag är ingen fantast för sötsaker så det går bra med en liten bit!

  Pialotta!
  Helt rätt!

  lina!
  Absolut!

  e-s!
  Ja, det blir ju toppen!

  Pernilla!
  Ah, Attans då! Jag pratade med en annan som också gjort denna kaka, och hon fick också den för torr. Ska kanske tillägga i inlägget att min runda form var den minsta jag hade, inte pytte men snäppet mindre än original till sockerkakor typ. Ska mäta imorgon och uppdatera, men gradantal & tid stämmer. Tack för dina fina ord om bloggen!

 3. Måsta säga att jag fått en ny matguru, du gör helt fantastiska maträtter.
  Vet någon som ska stå i köket resten av helgen 😉

 4. Gjorde kakan igår, och så otroligt gott det blev! Tack för receptet!!
  Tog riktig rom eftersom det var det enda jag hade hemma, funkade också prima. Blev också lite lat så jag gräddade först den mörka bottnen 5-10 minuter, därefter hällde jag på den vita smeten direkt på den mörka och gräddade ytterligare 25-30 minuter, funkade utmärkt! Märkte att när kakan varit i kylen blev den lite väl hård, så jag har den på diskbänken, bara att karva sig en bit när man blir sugen 🙂

 5. Denna var väldigt god 🙂 och omtyckt av många som smakade på den, tog faktiskt vit och mörk blockchoklad istället och det blev väldigt gott ändå! Personligen skulle jag vilja haft den lite kladdigare så nästa gång skall jag testa att inte lägga in den i kylen för att svala utan låta den stå framme så får jag se om den kan bli ytterligare lite smarrigare 🙂
  tack för tipset!

 6. Jag skulle tro att det funkar med lite lime eller citron saft eller skal istället för rom. Vit choklad och lime funkar bra. Är dock osäker på den mörka chokladen, kanske inte funkar lika bra. Men apelsin och choklad går ju också ihop 😛 Det verkar vara nåt med choklad och citrusvärlden! Ska i alla fall testa den här ikväll. Kramar till dig och din underbara sida och tack för att du gett mig en ny passion 😀

 7. Körde med blockchoklad på båda och annars efter receptet. Tyvärr blev den vita kladdkakan mer som en sockerkaka o inte alls kladdig. Och den mörka blev stenhård. Vet inte varför, kan inte tänka mig att det skulle bero på att det var blockchoklad i.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..