Äppelkaka Mjuk & Knäckig


Här har vi då den kakan jag bakade igår, fast den här är nybakad idag! Jag tärnade inte äpplena idag utan gjorde skivor som fick marinera sig i kanel & socker, fast inte så överdrivet mycket däremot! Ju mer kanel/socker du blandar äpplena i desto knäckigare blir kakan! Här kommer receptet som är något av det enklaste du kan göra! Väldigt svårt att misslyckas och fort går det! Perfekt när man får oväntat besök! Går också utmärkt att frysas in.

Det här behöver du :
2-4 äpple (tycke efter smak)
Kanel + strösocker
150 gram smält smör el. margarin
2 ägg
3 dl strösocker
4 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker

GÖR SÅHÄR :
Skala äpplena. tärna eller skiva dom. Blanda runt dom i en skål med kanel & socker och låt stå och marinera medans du gör smeten. Smält smöret. Rör snabbt ihop smör + ägg + socker i en bunke! tillsätt mjölet + vaniljsockret! Smörj en ugnsfast form och ströa med ströbröd. Häll i smeten och lägg på äpplena! Grädda ca 45 min 175 grader.

width=128 width=128 
Äpplekakan före & efter gräddning.

  1. Min storebror kommer hit på söndag och vet du, då ska jg nog försöka mig på den där kakan för han är helgalen i äpplepaj! Det är nästan lite sött sådär för han är lixom världens tuffaste hårdrockargrabb (näää vi är inte lika för jag är ju en sån där snäll och väldans himla lugn och blyg liten tjej… hmmm eller inte..*fniss*) och så är han så svag för äpplekakor att han nästan börjar snyfta lite när han känner doften av än! ;P Så nu får du lixom inte bli förvånad om det på söndag hör av sig en liten (eller liten och liten.. han är 10 år äldre än mig.. alltså 32 år ;P) grabb till dig och frågar om du vill gifta dig med han och baka äpplekaka varje dag när jag har berättat vem receptet är ifrån!! 🙂 Kramelikram!! 🙂

  2. Ojoj, du den här var god!!! ”Nattisarna” på jobbet blev hellyckliga när jag kom med ”en bit” till dom ikväll!!
    Tack för en massa underbara recept och fantastiska foton!

  3. Bella!
    Den är så god!

    Anna!
    Hoppas mannen din blev glatt överraskad nu!

    ingegerd!
    Gör det, absolut, de tycker jag!

    Sara!
    Då vet du hur god den är, och det är absolut en kaka som gör sina repriser i köket!

    Anna-Dumsnut! 🙂
    Du e ju helgalen, men de vet du redan att jag tycker ju!! 😉 Å jag är ju redan gift, men det vore ju kul om han tyckte om kakan!

    Chokladråttan!
    Å så snällt av dig! Nattpatruller brukar gilla godsaker!

  4. Härlig den ser ut.. brukar själv sticka in lite äppleskivor och kanela i mina sockerkakor ibland.. så himla gott med äpple.
    Tack för du gästade tillbaka och dina goa ord i min KakoMat blogg. Alltid kul när någon kommer in dit.Jag har inte haft den bloggen så länge. Jag har ju mina andra två bloggar oxså:-)
    Du har verkligen en ”toppenmatsal” här:-)
    Ha de fint i köket..

  5. Det här gillar jag! Snabbt och enkelt så att det blir gjort. Dottern eller rättare sagt baaaarnen vill ofta ha något gott när man är som mest trött och då är den här kakan perfekt!

  6. jo jag märkte att tiden blev kortare med mindre bär, men dom blev grymt goda! tack för världens bästa inspirationsblogg!!vet man inte vad man ska äta hittar man alltid något här!:)

  7. Pialotta!
    Jag gillar din blogg starkt! Den är toppen-bra!

    elena!
    Precis, de ska gå fort & vara enkelt! 🙂

    Emma!
    Härligt att höra! Tack så mycket!

    Filibabba!
    Tack!

    Maria!
    Nä, du måste prova! 🙂

    Nadja!
    Det svåraste är inte alltid det godaste! 😉

    anette!
    Ah.. spännande!

    Åsa!
    Klart du fixar det!!!

    Hanni!
    Det tar jag som en god kritik! 😉

    carolina!
    Tack tack!

    Cissi!
    Tack för fina ord!

  8. Fantastiskt recept, har bakat den tre gånger på mindre än en vecka… Så det är till att gå extra långa promenader istället!
    Har gjort den glutenfri två gånger, bara att byta ut mjölet mot mix och grädda fem minuter längre, och idag blev den både mjölk- och glutenfri. Lika gott det, passade perfekt med vaniljsås till!
    Tack för receptet!

  9. Annika!
    Va roligt att höra!
    Lägg gärna in dina recept här i kommentarstråden på gluten och mjölkfri äppelkaka! Det är säkert många som skulle uppskatta! Tack så hemskt mycket!

  10. Har nu gjort pajen, o det gör jag gärna igen!! Smeten var supergod tyckte Lucas o Alva 4½ och 3 år 😉 O mamman (jag) gillade allt 🙂

    Cissi

  11. Hej!
    Tack för ditt recept. Står i ugnen nu och det luktar ljuvligt. Roligt med ett lätt recept som även barnen lätt kan hjälpa till med:-) Ska bli spännande att smaka!

  12. Hej!
    Underbar kaka, jag tillsatte en bit mortlad färsk ingefära i smeten samt att jag strödde över pärlsocker mot slutet av gräddningstiden och det blev supergott! Tack

  13. Tack för en otroligt härlig matblogg.
    Man kan sitta och kolla alla recept och bilder länge. =)

    Har precis kastat in den här kakan i ugnen. Tipsar om att tillsätta lite kardemumma i ”marinaden” också. Det blir jättegott!
    Hastkakor är det bästa som finns när barnen vill baka. Dom tröttnar oftast efter två minuter och uppskattar mest när ugnsluckan öppnas och kakan kommer ut. =)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..