Moghrabi Salsa med Citronkyckling & Yoghurtsås på Bockhornsklöver


Moghrabi, eller stor cous cous som det också kallas är riktigt gott! Lite rejälare än andra små frön som vanlig cous cous och quinoa! Det här är matigt och gott! Påminner lite om pasta, fast i kulform då! Moghrabin har jag blandat ihop till en kall salsa med massa gott och till det serverat stekt innerbröstfilé av kyckling med bara salt & peppar & massa citronsaft! Och så har jag fått lite användning av den kryddan jag tidigare aldrig använt Bockhornsklöver, det blev en yoghurtsås med örter & denna krydda, riktigt gott! Tack för alla tipsen jag fick i inlägget ”Tacopaj Lyx


Salsan gjorde jag såhär :

Det här behöver du :
Moghrabi för 2 port (2 dl kulor + 5dl vatten)
1 stor vitlöksklyfta
Några droppar limejuice
1 tsk crushed chillis
En nypa salt salt

20 st körsbärstomater
½ rödlök
½ gul paprika
1 msk tomatpuré
Örtkrydda

GÖR SÅHÄR :
Koka moghrabin i vatten, tillsätt chiliflingorna, pressa ner vitlöksklyftan och några droppar limejuice. Låt koka ca 20-25min. Skölj under kallt vatten och ställ åt sidan så länge. Finhacka tomaterna, löken och paprikan. Blanda ihop med moghrabin och tomatpurén. Krydda med örtkrydda. Smaka av med ev. lite salt & peppar.

Yoghurtsåsen :
Gjorde på 1 dl turkisk yoghurt + lite salt + örtkryddor + bockhornsklöver! Har inga direkta mått, men smaka dig fram, det är gott! 🙂

 1. Wow… jag blir så imponerad varje gång jag tittar in här ju för för det ser verkligen superdupermästerligt ut!! Jag har precis testat mograbiah för första gången och jag tyckte också att det var gott! Nästa gång ska jag nog testa det som du har gjort 🙂

 2. Mogrhabi måste jag testa, har stått och kikat på det i affären många gånger!

  Angående din kommentar på min blogg – jag tycker också bilden är klockren! Skollivet är tufft!:)

 3. Jag har varit så sugen på att testa moghrabi i flera månader nu. Men av någon anledning så glömmer jag alltid bort att köpa det när jag kommer till affären. Jag tycker att cous-cous är okej – men liksom lite smuligt – är mer en pastatjej – och då känns ju de här större kornen lite roligare. Tack för påminnelsen och inspiration!

 4. mmm, ser jättegott ut. vad fint att du provade yoghurtsåsen! tokälskar din blogg, provat många recept härifrån men jag blir ändå alltid lika hungrig varje gång jag surfar in hit. mums mums…

 5. Anna!
  Va roligt! Ja visst är det gott!

  KarinW!
  Skulle nog inte klara mig utan dig heller! 🙂

  Sara!
  Ja, då måste du slå till o prova!

  lina!
  Precis, detär konsistensen som är så god!

  Malin!
  Ja, stor couscous är väldigt likt pasta! & jättegott!

  jennie!
  Ja, yoghurtsåsen var riktigt god! Tack för dina tips dessutom!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..