Tacopaj LYX!


Tacopaj, det godaste i pajväg jag vet! En riktigt lyxvariant med massa gott! Jag lovar, ni kommer bli helsålda! Denna måste ni prova!

width=128 width=128 width=128

Det här behöver du :
1 pkt färdigkavlad smördeg

800 gram blandfärs
En klick smör att steka i
Salt & peppar
½ tsk crushed chillies

2 burkar lätt cremé fraiche (4 dl sammanlagt)
½ dl lättmajonäs
Salt + 1 krm spiskummin

15 körsbärstomater
1 msk green jalapeno HOT
2 dl riven ost

GÖR SÅHÄR :
Bryn köttfärsen i lite smör. Krydda med salt & peppar + crushed chillies, det blir såå gott!! Ställ åt sidan så länge. Tryck ut smördegen i en ugnsfast form. Fyll formen med köttfärsen. Blanda cremé fraichen med majonäs, salt & spiskummin. Bred ut över köttfärsen. Skölj och dela tomaterna och lägg på. Lägg även på skivor av jalapeno. Toppa med riven ost! Gratinera i ugn, 175 grader ca 50 min. Servera med en god sallad! Salladen har jag kryddat med Italian Seasoning!


 
Kryddorna nedan har jag fått av Toja Import! Tusen tack!! Det är verkligen uppskattat! Härliga kryddor i snygga plåtburkar med fönster! Riktigt läckra! Dessa kryddor har verkligen blivit mina favoriter och de kommer jag att fortsätta använda!

En hel del kryddor med massa spännande innehåll, dock en av dom; Bockhornsklöver, har jag aldrig använt tidigare, tips, förslag någon? Vad har man den kryddan till?


Crushed Chillis – dryg & väldigt het! 🙂


dessa är verkligen jätteläckra! Ekrökta svartpepparkorn & ekrökt handplockat havssalt!

 1. Vet du, det ser helt sjukt gott ut och jag älskar också tacopaj! Mamma brukar göra en som heter ”omöjlig tacopaj” och den är ungefär som din med créme fraichetäcke, fast med vanlig pajdeg istället! hoppas allt är fint med dig? jag är på jobbet nu och det är fortfarande lika kul 🙂

 2. Jag älskar också tacopaj jag brukar göra på lite annat sätt. Jag steker köttfärsen blandar ner tacokrydda,hot salsasås, majs,2 st färska tomater och cream fraich. Paj degen gör jag med kesella. Den här pajen brukar mina gäster vilja ha när dom kommer till mig.

 3. bockhornsklöver är väldigt gott i indisk mat! min favoritrestaurang har en vit yoghurtsås med vitlök o örter i, bl.a. bockhornsklöver, men ochså en helt gudomligt het lammrätt med ingefära, vitlök, chili, spenat och bockhornsklöver. rekommenderar att du testar 🙂

 4. bokhornsklöver är vad jag förstått nån form av currykrydda. jag har bara gjort groddar av såna frön, de var i alla fall goda! (luktar väldig massa curry, men själva groddarna smakade som vanliga groddar)

 5. Åh vilken god paj, den måste jag testa…precis som alla andra goda grejjer här i bloggen, snacka om att få inspiration 🙂 Kan man byta ut crushed chillies mot någon annan krydda tro, jag lyckas inte hitta dessa små burkar *fnular*

 6. De kryddburkarna var inte dumma. Såg via länken att de går att hitta på City Gross.

  Vad bra med goda recept som är så lätt att göra!
  Blir pajen stark med både jalapeños och crushed chillies? (inte för min skull utan för barnens)

 7. Men kom ihåg om ni känner någon som har jordnötsallergi så ska han/hon inte käka bockhornsklöver. Min dotter har kraftig jordnötsallergi och får otrolig kli i halsen av bockhornsklöver. Det är visst nån korsgrej till jordnötter. Ville bara tala om det 🙂

 8. Men vad gott Mimmi! Har aldrig gjort av smördeg , det ska testas.Jag har rostat, mortlat och använt bockhornsklöver i indisk mat tillsammans med senapsfrön och spiskummin och ja du vet…
  Även blandat i youghurt med färsk koriander.
  Avis på de där kryddorna!

 9. hej.. måste bara säga, Underbar sida 🙂
  jag tänkte bara fråga hur mycket du har fått ge för kryddorna? Styckpris då..
  Tack på förhand.

 10. Anna!
  Ja, tacopja med cf är lite lyx!

  Elina!
  aha, då ska jag kolla lite recept!

  anna!
  Det lät himla gott!

  jennie!
  Det måste provas, gud va gott!!

  Fannie!
  Så kul!

  ingegerd!
  Ja, absolut! Kryddor är så tacksamt välkomna här hemma! 🙂

  Lisa!
  Aha, intressant!

  Lotte!
  Åh tack söta du, va gulligt!!

  apan & Nadja!
  Jag vet att vissa citygross har dessa kryddor, kolla även på deras hemsida! http://www.tojaimport.se

  annamaria!
  Till kyckling säger du! Bra! Tack!

  mimmismat!
  Ja, det är gott & värmande!

  Josefin!
  Jag brukar i vanliga fall använda tacokryddor, så det funkar bra med vilket som!

  elena!
  Ja, den blir ganska het, men minska lite på chilin och peta bort jalapeno från barnens tallrik!

  nette!
  Citygross! Kolla även deras hemsida!

  Malin!
  Tack för upplysningen, alltid bra att veta!

  anette!
  Ja gör det, absolut!

  Karin!
  Ja, spiskummin gillar jag i nästan alla färsrätter!

  KarinW!
  Har du bytt namn på mig nu va?!! Eller har du gått upp för tidigt! 🙂 Bockhornklöver ska jag prova i en yoghurtsås inom kort!

  tessan!
  Jag har inte gett nånting för kryddorna, de är typ lite pressrealese för Toja Import!

 11. Prövade denna paj här om dagen fast jag hade inte crushed chili hemma så jag tog vanlig tacokrydda. Måste säga att den blev jättegod! Tack för receptet, den kommer jag att göra fler gånger.

 12. Ledsen att säga det, men dina ”Ekrökta svartpepparkorn” är inte ett dugg rökta. står på burken till o med. Bara aromämnen… Så ät upp dina kemikalier du !

 13. Sökte ett recept där vitlökssåsen ingick i fyllningen och var hittar jag det om inte på burken..haha! Modifierade lite: vanligt pajskal (iofs grädde ist f vatten) i springform, tacokryddad färs och sen blandade jag ner den rivna osten i cremé fraiche röran, slipper det sega ostlagret samt riven vitlök i. Ja, och då Muttis småtomater eftersom jag inte hade annat hemma.
  Supergott, för gott för jag fick ingen matlåda till lunchen över tills imorrn 😉
  KramKram <3

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..