Makaronipizza


En himla enkel & rolig middagsrätt som uppskattas av framförallt den yngre skaran! Perfekt också när barnen vill hjälpa till i köket med maten! Smörja form, hälla makaroner, skiva korv och tomater! Perfekta sysslor för små hjälpredor!

Det här behöver du :
4 dl makaroner (okokta)
1 dl riven ost
400 gram skivad kryddig korv eller strimlad skinka
8 dl mjölk
4 ägg
salt & peppar
2 msk pizzakrydda

Gratinering :
ca 10-12st körsbärstomater
1 dl riven ost

GÖR SÅHÄR :
Smörj en långpanna med maragrin. Slå ut de okota makaroner jämt fördelat över plåten. Strö över den rivna osten (1dl) och den strimlade skinkan, (alt. skivad kryddig korv). Vispa ihop mjölken med äggen i en bunke, salta & peppara. Slå försiktigt över långpannan. Toppa med pizzakryddan. Grädda i två steg, första omgången 15 min 220 grader. Ta sedan ut långpannan, skiva över körsbärstomaterna & den rivna osten (1dl). gratinera i ytterliggare 15 min.

En stor ugnsplåt räcker till många!

LOADING..