Parmesan Jalapeno Bollar


Ännu en omgång med chili cheese balls, fast denna gången med parmesan istället för västerbottensost! Provade dessutom att öka på mängden ost till 5dl istället för 3dl finriven just för att få fram ostsmaken ännu mer! Kanske att dom blev aningen tyngre i konsistensen och inte lika ”fluffiga” men verkligen smakrika små kryddiga chili bollar!

Det här behöver du :
50 gram smör
2 dl vatten
2 dl vetemjöl
3 ägg
1 tsk salt
3 msk finhackad Green Jalapeno Hot
5 dl finriven parmesanost

GÖR SÅHÄR :
Smält smöret i en kastrull, tillsätt vattnet och salt och låt det koka upp. Slå av plattan och dra bort kastrullen. Blanda ner mjölet lite i sänder och rör kraftigt med en träslev tills smeten släpper kastrullens kanter. Riv osten fint och finhacka jalapeno så det blir ca 3 matskedar. Nu när smeten har svalnat något rör du i äggen ett i sänder. Det är lite svårt att få det att blanda sig riktigt men det behöver inte bli en slät smet! Häll i osten och jalapeno och blanda väl, nu är det lättare att få smeten smidig igen! Fyll en spritspåse med stort runt hål och spritsa ut ca 30 – 40 (beroende på storlek) små “toppar”! Jag gjorde en enkronas storlek och lät dem bli ca 3 cm på höjden. Grädda mitt i ugnen ca 15 min 200 grader.
Läs hela inlägget hur du gör Chili Cheese Balls STEG-FÖR-STEG!

LOADING..