Lax & Pasta-Panna


En smal, nyttig & väldigt enkel rätt att svänga ihop såhär i semestertider! Perfekt om du har överbliven pasta i kylen dessutom!

2 port
Det här behöver du :
Kokt pasta till 2 port.
2 laxfileér
1 klick smör
2 små nyskördade morötter
½ gurka
2 vårlök
1 burk vattenkastanjer
Svartpeppar
Salt
(ev. 1½ dl fiskbuljong, fond el. vitt vin)

GÖR SÅHÄR :
Dela gurkan på längden & kärna ur den. Skär slantar av grönsakerna. Smält smöret i stekpanna och vänd ner grönsakerna & de skivade vattenkastanjerna. Skär laxfileérna i mindre bitar och blanda ner i stekpannan! Slå på en skvätt fond & lite vatten, eller fiskbuljong, eller om du vill lyxa till det så ta lite vitt vin. Låt pannan få puttra tills laxen är färdig, ca 5 min, salta & peppra! Enkelt & supergott!

 1. det ser fantastiskt gott ut,synd bara att det är jag som gillar fisk ,det är inte kul att laga till sig själv,men får nästan göra det nu!ha det så gott!!

 2. hej! jag är 12 år och jag älskar din sida. Det vattnas i munnen när man ser recepten. Men det är synd att du inte ” uppdaterar ” lika mkt nu.
  Men du kan ju höra av dig om du har lust så kan du ge förslag på någon lättlagad maträtt som jag skulle kunna bjuda min mamma på. Hon blir ju lite grinig ibland och då kan det va skönt att ha maten på bordet när man kommer hem.:)

 3. Anna!
  Absolut!

  Ingegerd!
  Här hemma är det lite tvärtom, det är JAG som inte är så förtjust i fisk men försöker laga det ändå ibland då övriga familjen älskar de! Men visst är det trist att bara laga EN portion åt sig själv! Du får väl passa på nån gång när du är ensam och bara njuta helt allena!

  Fannie!
  Va roligt att du gillar min sida! Anledningen till att det är lite sporadiskt med uppdateringarna just nu är just sommaren, semester, sol & bad och massor att göra utomhus då är motivationen att sitta inne vid datorn inte lika stor! 🙂 Lite förslag på lättlagat kan du säkert hitta här på Kryddburken, gratänger av olika slag, pastarätter likaså! Många recept jag har går att förbereda i god tid också. Kika runt lite och se om du hittar något, annars får du höra av dig igen om vad hon tycker om och inte tycker om så kan jag nog hjälpa dig lite mer!

  Lena!

  Härlig, ja gör de! Ha en skön semester!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..