Baka pizzan på grillen!


Att baka pizza på grillen går fort, är himla smidigt och du gör lätt en tre-fyra pizzor på 20 minuter! En pizzasten är vad som krävs, likaså en grill du kan ”lägga lock på”! Lägg på pizzastenen på grillen efter att du tänt och elden lagt sig, låt den ligga ca 15 min och värma upp sig, sen går det undan! Baka ut pizzorna, flytta över på stenen, på med locken och vänta ca 5-8 min! Pizzan är klar! Stor skillnad på pizza som du bakar i ugn! detta är ett måste för alla grillentusiaster i sommar! Lycka till!
 
Min pizzadeg :
– 4 dl vatten (37grader)
– 3/4 pkt jäst
– 10 – 12dl vetemjöl
– 1dl olja
– salt, svartpeppar & cayennepeppar efter behag…  
Jäs i bunke 25min före gräddning

Min tomatsås :
– 1 pkt paserade tomater
– 1msk majs el. olivolja
– 2tsk Oregano
– Salt & peppar

Min pizzaskinka :
– 1burk Picnicbog (burkskinka i gelé) strimlar och fräser jag i
kastrull några minuter före använding för godare smak!

Pizza Calzone?
width=300

Lunchpizza?
width=300

Pizzasallad kanske?
pizzasallad

Lycka till!!

 

LOADING..