Grillspett med Saltbakade Tomater, Nypotatis & Sparrissallad


Nu är grillsäsongen verkligen i gång på riktigt! Köttdiskarna i affärerna är fyllda till bredden med olika grillprodukter! Denna kväll gjorde vi egna grillspett av marinerat fläskkött samt kycklingfileér! Kvisttomater är goda att saltbaka på grillen, använd folié eller som här en tunn pajform, pensla med lite olja, strö över havssalt och låt ligga och gotta till sig medans köttet grillas. Till spetten gjorde jag en supergod marinad med en ny krydda, whiskey-BBQ från chilihouse som Dennis skickade mig, mer om den kryddan i veckan som kommer! Det blev iallfall riktigt gott!


Ett fräscht tillbehör nu när nypotatisen börjar komma är denna ljumma sallad med kokt nypotatis, lättkokt sparris blandat med örtkrydda! Så perfekt gott! Servera hela rätten med ett gott kryddsmör eller en kall sås!

LOADING..