Kyckling Saltimbocca med Örter


Denna rätt var helt ljuvlig, så underbart god & fräsch! Det doftade vårlunch i köket när kycklingen åkte in i ugnen! En fylld majskycklingfilé med parmaskinka, salvia och en oströra med örter. Tillbehör, smörstekt sparris som verkligen är en härlig primör just nu! Ät & njut! Det här måste ni prova!

2 port
Det här behöver du :
2 majskycklingfileér
smör + en nypa salt

2 skivor parmaskinka
6 färska salviablad
3 dl riven ost, gärna lagrad
3 tsk örtagårdsblandning
2 msk lätt cremé fraiche

GÖR SÅHÄR :
Snitta kycklingfileérna på bredden så du kan ”vika ut” dem till tunna skivor. Salta endast och stek dom i stekpanna på hög värme i lite smör. Stek på bägge sidorna så de får fin yta men inte genomstekta. Lägg upp fileérna på ett smort ugnsfat. Riv osten och blanda med cremé fraiche och örtkryddan. Fyll varje filé med varsin skiva parmaskinka, salviablad och bred ut oströran över och lägg ihop dom till hela fileér igen. Spara lite av oströran och forma till små bollar, rulla bollarna i örtkrydda och ställ i kylen så länge.
Sätt in kycklingen i ugnen i 175 grader ca 20 min eller tills du ser att köttet är genomstekt.


Rulla läckra ostbollar i lite örtkrydda, servera ovanpå den varma rätten!

  1. Måste grädda ett ton pannkakor om en stund, men jag skulle mycket hellre lagat denna spännande rätt. Har hört om den många gånger, men aldrig provat. KRAMEN!

  2. Såg väldigt gott ut (vattnas i munnen).

    En fråga, vad är några saker som du alltid har hemma?
    Man märker det när man ska laga mat att man alltid lyckas sakna något.

  3. Karin W!
    He he! Ja hungrig är lätt o bli när man surfar runt matbloggar! 🙂

    morsdeka!
    Men då ska du absolut prova, det är såå gott ju!

    Isa!
    Ja gör de!

    Daniel!
    Visst känns det som att sommaren strax är här när man kan köpa nyskördad sparris! Så himmelskt gott ju!

    Sussi!
    Svår fråga! Vad har jag alltid hemma? Ja du, jag hatar att ha för lite av något hemma och jag bunkrar upp både frys och kyl och skafferi med allt i för stora mängder! Men basvaror i frysen är alltid fisk, fågel, korv & kött av olika slag… I kylskåpet finns alltid ägg, ost, parmesan, köttpålägg, mejerivaror såsom mjölk, grädde, smör, cremé fraiche… I skafferiväg finns alltid, mjöl, ris, bulgur, pasta, potatis & konserver av olika slag! Sen grönt finns alltid minst 3-4 sorter hemma, även fryst.
    Försök att alltid ha en liten aning i förväg vad ni ska laga/äta så kan du förbereda dig och handla hem i tid!

    Roffekock!
    Tackar & bockar! Det var jättegott!

  4. Oj det där är nostalgi för mig! Åts ofta hemma hos mamma & pappa när jag var liten tös:) Serverades oftast med en vitvinssky och långkornigt ris eller mammas underbara parmesanrisotto med champagne i. Och alltid sparris!

    Ojoj nu får jag sluta..kanske borde flytta hem igen så man får riktig mat? Synd att det är så trist att laga mat till bara sig själv:(

  5. Sussi!
    så lite så! 🙂

    sarah!
    ja jag kan förstå att det inte är kul att bara laga åt en person! Själva tjusningen med matlagning är ju att man kan njuta av den i trevlig sällskap!

  6. Hej.
    Fick ett tips om din blogg igår – och jag måste säga att jag trivs =)
    Många fina tips och recept. Detta kycklingrecept ska vi göra snart. Ikväll ska vi göra chili cheese balls.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..