Ost provning


Falbygdens Ost har skickat mig lite presenter, det tackar jag för! Det är alltid roligt när det dimper ner en postavi i lådan! För att osten inte skulle bli förstörd så levererades dom i kylväskor på köpet! Alltid bra att ha nu när sommaren närmar sig! Likaså 2 st USB-minnen på 1G! Tackar & bockar! 🙂
Två härliga ostar från Morfars Gästspel kryddade med brännvin och dill! Det fick mig genast att tänka på de stundande kräftskivorna i augusti! En härlig paj, liksom den klassiska västerbottens ostpajen, men i detta fall tror jag denna ost skulle göra sig ypperligt med denna spännande kryddning! Osten smakar som en väl lagrad prästost men inte så hård i konsistensen att det skvätter om osthyveln när man skär. Ganska mild smak trots allt men dillen ger en behaglig eftersmak & är inte så markant framträdande! Riktigt god måste jag säga!


Dessa små provpåsar är intressanta! Ost-strössel??  Kryddmixer till ostbrickan. Doppa osten i kryddan eller ”strössla” över! Smakerna är jorgubb, apelsin, honung/tryffel, päron/tryffel & fikon/tryffel! För att kika lite på innehållsdeklarationen kan jag förtälja att de innehåller päron, candysocker, smörsopp, havssalt, vitpeppar, tryffel, honungsaron, colemans senapspulver, tryffelolja, rapsolja, olivolja, tryffelarom och päronarom. Kul grej att variera ostbrickan med! Alltid roligt med nyheter!

 1. Mmmmm! Falbygdens gör supergoda ostar med mycket smak. Morfars Brännvinsost och Arn är mina favoriter. Särskilt den sistnämnda kan jag skära en tjock skiva av och mumsa i mig till ett glas rödvin.

 2. Annsofie!
  Ja, jag gillar också Falbygdens, de har stort utbud! Arns har jag säremot inte provat så den får det bli vid tillfälle!

  Syster Yster!
  Ja det var ett kul sammanträffande! Ni skulle tittat in på en fika! 🙂

 3. Visst har vi haft en härlig Valborg – hoppas ni haft det bra också och att du fått vara lite ledig. Inte dumt alls med en massa goda ostar! Hur är nu strösslet då? Jag har läst om dessa strössel. Endel fick bra kritik – endel mindre bra. Spännande att höra vad du tycker sen!

 4. Vad härligt med nya ostar. Den där med dill måste jag bara testa. Har du provat något av strösslen, de verkar spännande. Tack för fina tips.
  Ha det gott. // Solan

 5. annamaria!
  Har inte kommit så långt med strösslet än så jag får återkomma med det! 🙂

  mimmismat!
  Ja ost är alltid gott!

  Solan!
  Ja, dillosten rekkomenderar jag varmt! Strössel återkommer jag till!

  ejmis!
  Det är nog helt relaterat till innehållet på min matblogg. Reklambyråer kontaktar mig och frågar om de får skicka varuprover! Och självklart tackar man ja!

  moment 22!
  Absolut! 🙂

  Martina!
  Jag gör absolut ingeting, jag blir kontaktad av div. varumärken som vill skicka varuprover till mig!

  Anna!
  Nej det är inte buzzador!

 6. Hej!
  Tom jag kan få tag i Morfars brännvinsost här på Teneriffa =). Jag såg att dom hade den på Ikea sist jag var där. Inte dåligt va!?
  Ha en underbar dag!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..