Extra god Pizzasallad

pizzasallad
Vill du få din hemmagjorda pizzasallad att smaka som den du köper? Då är det de här receptet du ska prova! Hemligheten ligger i att du måste ”slaka” salladen. Det gör du enkelt genom att bara slå över kokande vattnet på salladen i ett durkslag! Busenkelt med väldigt gott resultat! Salladen håller i kylskåp 5-7 dagar så gör en rejäl sats! Jag har använt ett halvt vitkålshuvud till detta recept men det går självklart att dubblera! Riktigt gott!

Det här behöver du :
1 liter kokande vatten
½ vitkålshuvud
2 korkar ättika (Perstorps ättika)
½ dl solrosolja eller annan matolja
5 msk vitvinsvinäger
½ dl vatten
1 msk strösocker
2 msk oregano
2 tsk salt
1 krm finmalen svartpeppar

GÖR SÅHÄR :
Strimla vitkålshuvudet med osthyvel för bästa resultat. Lägg all salladen i ett durkslag. Koka upp vattnet & häll det över salladen. Låt rinna av! Använd nu en rymlig plastbunke med tätslutande lock och häll ner salladen. Vispa ihop alla ingredienserna till dressingen i en skål och slå över salladen. Blanda väl! Låt svalna i rumstemperatur. Förvara sedan i kylskåp! Hållbarhet 5-7 dagar!

Sugen på Pizza?
Godaste pizzadegen, klicka här >>
feb07_246_1173206996.jpg

Pizza på grillen, klicka här >>
kryddburken0000404

Calzone, klicka här >>
kryddburken0000307

LOADING..