Chili Cheese Balls

chili cheese
Chili Cheese bollar!! 
Det är något i hästväg va gott alltså!! Försvinnande goda drinktiltugg eller bara enkla som fredagsmys! Ät dom något avsvalnade, gör du dom i förväg förvara dom i rumstemperatur på en servett eller hushållspapper! Riktigt riktigt goda!! Här har jag även lagt upp samma recept fast i steg-för-steg med bilder på alla moment!

Det här behöver du :
50 gram smör
2 dl vatten
2 dl vetemjöl
3 ägg
1 tsk salt
3 msk finhackad Green Jalapeno Hot
3 dl fint riven västerbottenost eller annan lagrad ost

GÖR SÅHÄR :
Smält smöret i en kastrull, tillsätt vattnet och salt och låt det koka upp. Slå av plattan och dra bort kastrullen. blanda ner mjölet lite i sänder och rör kraftigt med en träslev tills smeten släpper kastrullens kanter. Riv osten fint och finhacka jalapena så det blir ca 3 matskedar. Nu när smeten har svalnat något rör du i äggen ett i sänder. Det är lite svårt att få det att blanda sig riktigt men det behöver inte bli en slät smet! häll i osten och jalapeno och blanda väl, nu är det lättare att få smeten smidig igen! Fyll en spritspåse med stort runt hål och spritsa ut ca 30 – 40 (beroende på storlek) små ”toppar”! Jag gjorde en enkronas storlek och lät dem bli ca 3 cm på höjden. Grädda mitt i ugnen ca 15 min 200 grader.  


Busenkla chili cheese bollar som du lätt svänger ihop! Grundsmeten är den klassiska petit choux-smeten! Väldigt svåra att misslyckas med! Lycka till!

 

 1. jag älskar din blogg! inspiration i mängder och det mesta ser lätt ut och inte allt för dyrt. Perfekt för en fattig student som jag.

 2. Mmm va gott det ser ut! Funderar på detta till helgen – tänkte ”fuska” och köpa färdig petit choux smet… Har du använt den färdiga ngn gång? Tack för en superbra blogg. Nu ska jag göra din lax med röd pesto;)

 3. Hanna!
  Absolut! Dessa måste du prova!

  Lotta!
  det sk ava enkelt & billigt att kunna laga god mat! *S*

  KarinW!
  Ja, hur kunde du? *S* välkommen tillbaka!

  Solan!
  Du är underbart flitig i min blogg! 🙂

  annamaria!
  Ja, varför inte!?

  Love!
  Då får du återkomma och resultat blev godkänt! *S*

  Daniel!
  Tack så mycket!

  Sofie!
  Inte fuska! *S* Prova EN gång att göra egen petit choux-deg så kommer du aldrig mer att köpa färdig, det är så enkelt & svårt att misslyckas med! Ödsla inte dom kronorna på sånt som du förmodligen redan har hemma! Smör? vatten? mjöl? ägg? Nej, jag har aldrig använt den färdiga! Lycka till nu!

 4. åh, vad gott! Och bra att de tillagas i ugn också, trodde först att de var friterade och jag har ingen fritös, men nu kan jag testa dessa!
  /Emma

 5. Hej!
  Älskar din blogg, läser ofta.
  Provade att göra bollarna ikväll, var jätte goda.
  Men mina vart inge fina=) dom vart väldigt platta.kan det vara för att jag hade i äggen när det fortfarande var ganska varmt?? men som sagt super goda ändå.
  Hur ska dom vara i konsitensen? mjuka eller frasiga??

 6. Emma!
  Ja de är väldigt lätta att göra och det går snabbt! Lycka till!

  eva!
  Ja, det kan nog varit så att smeten var lite för varm för äggen. Jag låter alltid smeten vila ca 10 min. Under tiden hackar jag jalapeno & river osten! Konsistensen är fluffiga, ihåliga, frasiga på ytan men mjuka inuti! 🙂

 7. mina blev väldigt platta, går det inte att fritera dom istället, då skulle dom väl lättare hålla formen?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..