Kryddburken 1 år!!

kryddburken0000341.jpg
Varje dag runt om i hemmens små vrår i vårt avlånga land snurrar tankar dagligen hos oss alla om något i matväg! Vad ska vi ha till middag?? Vad sjutton ska vi handla?? Vad ska vi bjuda på ikväll?? Är så trött på fiskpinnar, falukorv och köttfärsås…!! osv osv..

Precis som här hemma hos oss! Dessa tankar snurrar dagligen i mitt huvud och eftersom det är något jag är väldigt intresserad av så delger jag er mina tankar, funderingar & recept i dito fråga! Jag skriver denna blogg för att det är ett stort brinnande intresse att fotografera, samtidigt som min stora passion vid sidan om det är matlagning! Så det kunde väl inte sluta (läs börja) bättre än en matblogg som Kryddburken! Det är givande daglig inspiration, funderingar & klurigheter, lusläsanden av kokböcker, tidningar och inte minst matbloggsläsande som gett mig sån skjuts på traven att driva denna matblogg! 

Nu är det ett år sen jag startade Kryddburken!
Ett helt solklart & glädjefyllt år med massor av respons av alla er läsare, massor av nya ideér dessutom! Tusen tack till alla er som läser här och skriver till mig, ni är guld värda! Det är jättekul att ni finns vid min sida! Nu ser vi framåt mot påsken och allt därtill! Tusen tack alla underbara läsare!

Års-jubileumet till ära ska självklart firas! Och här med en riktigt god Schwarzwaldtårta!

Det här behöver du : 
4 dl hasselnötter
5 dl florsocker
4 äggvitor

Fyllning och garnering
300 g mörk choklad
5 dl vispgrädde
dl vaniljkräm
kakao att pudra över tårtan

GÖR SÅHÄR :
Mal hasselnötterna fint i matberedare. Vänd ner dom i en bunke tillsammans med florsockret & blanda väl.  Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner i hasselnötsblandningen. Klicka ut smeten i tre rundlar på bakplåtspapper, de ska vara lika stora! Grädda i ugn ca 20 min 150 grader. Ta sedan bort bottnarna från bakplåtspappret och låt dem svalna.

Smält chokladen i micron eller i vattenbad. Häll ut den smälta chokladen på bakplåtspapper och smeta ut den tunnt och låt stelna. Skär ut rutor med vass kniv.

Vispa grädden & blanda vaniljkräm enl. förp. Fyll tårtans två lager med grädde blandat med vaniljkräm. Bred grädde över hela tårtan. Garnera med spritsad grädde och dekorera med chokladbitarna. Pudra över lite kakao och tårtan är klar!

kryddburken000342.jpg

 1. Grattis Kryddburken!! Härlig tårta du bjuder på.
  Ha en trevlig matpåsk, det är en superhelg för alla matglada.

 2. Grattis! Åh vad god den ser ut, skall nog prova att göra den på min födelsedag 🙂 Tänkte bara fråga, ungefär hur stora i diameter skall bottnarna vara? Antar att de inte får plats på en plåt utan att man får göra i omgångar?
  Tack för en inspirerande blogg!!

 3. Grattis på 1-årsdagen. Gillar din blogg jätte-mycke. En av de bästa matbloggarna jag sett. Det är så fina bilder och så käcka recept.
  /Camilla

 4. GRATTIS Linda och Kryddburken på 1års-dagen. Även jag hör till dina ständiga besökare..det vet du redan! *även om jag varit frånvarande under den senaste tiden..men nu är jag på G igen!*
  Jättefin tårta. Du är så jäkla duktig!
  Kramar från Camilla

 5. Hej! Roligt att du är så uppskattad för din blogg. Kan inte tänka mig annat heller för den delen. Själv är jag inte särskilt intresserad av mat och matlagning…
  Läste ju förstås om Dalton. Har bara inte haft tid/ork (jag är sjuk i flunsan just nu) att kommentera. Usch och fy vilken upplevelse. Otroligt skönt att han hittade hem igen.
  Roligt att se ett inlägg i snackgruppen också! 🙂
  Ha det så jättebra.
  Stor kram från Cia (med felicia och linnea)

 6. Grattis! Kollade runt lite pa andra matbloggar igar men ingen slar din 🙂 Alskar dina bilder! Skulle forresten vilja se tartan inne oxa, har du ingen bild pa det 😉

 7. Grattis!
  Jag har skrivit det innan, din matblogg är absolut bäst!! Varje dag kollar om du har gjort något nytt gott som jag kan laga eller baka. Alla dina recept som jag har provat har varit helt suveräna!

 8. Har det redan gått ett år! Jag har ofta tittat in på din blogg och fått tips till vardagsmaten. Hoppas du fortsätter med dina härliga recept ytterligare ett år!

 9. Grattis!!! Älskar din blogg är inne varje dag, allt ser så himla gott ut:)helt klart bästa matbloggen, hoppas du fortsätter med den!!!

 10. Grattis! Jag håller med om att livet cirkulerar mycket kring mat, vilket jag tycker är rätt härligt;) Din blogg är jättefin och jag hoppas att det blir fler årsdagar att fira!

 11. Grattis!

  Är det bara ett år, tycker jag har läst din blogg jättelänge, men tiden går fort när man har roligt. Tack för en jättebra blogg.

  Monica

 12. Tårten ser alldeles för god ut, stor risk att man äter upp halva tårtan själv. I övrigt avgudar jag din blogg – trevliga recept + ännu trevligare bilder, förhoppningsvis tröttnar du aldrig på att blogga.

 13. Hej!

  Jag vill bara säga att din matblogg är en av de absolut bästa som finns och att jag blir så inspirerad av dina recept och bilder.

  Grattis på 1-årsdagen lite i efterskott.

 14. hallo !!!! kan man ta andra nötter istället för hasselnötter, har en pojkvän som är allergisk för hassel, din tårta ser sååå härlig ut ju !

 15. Hej Jonas,Tack ff6r allt ditt stf6d. Jag vill bara se4ga att din skola e4r pe5 re4tt ve4g… ff6r framtiden e4r just det som ni he5ller pe5 med, och i syerenhnt i de omre5den du verkar. Jag ke4nner igen mig i det mesta av framtidste4nkandet…men he4r syns den i sin mest delikata form…. det tekniska e4r hje4lpmedel. c5terigen tack ff6r ditt stf6d… och fortse4tt med det du gf6r… och tala om det. Vi e4r ne4stan skyldiga ungar att tala om teknik, innovationer ff6r annars har vi snart en uppdelning utanff6r skolan som kommer gapa stf6rre och stf6rre. De som har allt hemma, som kan gf6ra allt de4rifre5n, och de som inte har de tekniska mf6jligheterna…skolan me5ste bli en plats ff6r att je4mna ut skillnaderna. Det e4r viktigare e4n ne5gonsin.Allt gott till Dig,Anne-Marie

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..