Brässerad Skinkstek i Worcestersås

kryddburken0000329.jpg
Skinkstek i en riktigt god sky av worcestersås, zucchini, soltorkade tomater & schalottenlök! Köttskivorna har fått brässera länge för att bli riktigt möra! Ett enkelt recept på vad kan göra av en bit skinkstek! Och riktigt gott!

4 port
Det här behöver du :
500 gram skinkstek
½ zucchini
6 schalottenlök
6 soltorkade tomater
3 msk worcestersås
salt & peppar
ca 8 dl buljong av Oxfond

GÖR SÅHÄR :
Skär skinksteken i skivor, ca 6 st. Stek dom i stekpanna några åt gången tills de fått en fin gyllenbrun yta. Lägg alla skivor i stekpannan och slå på lite buljong så det knappt täcker köttskivorna. Tillsätt worcestersåsen, schalottenlöken delad i havlor, zucchini i halvmånar och de soltorkade tomaterna. Låt allt få brässera ca 1½ timme så köttet blir riktigt mört. Slå på mer buljong allteftersom. Ta upp köttet ur stekpannan och red ev. av med lite maizena, smaka av med salt & peppar och lägg ner köttet i stekpannan igen. Servera till ris eller potatis och en grönsallad!

LOADING..