Afrikansk Gryta

kryddburken0000327.jpg
En riktigt härligt mustig vintergryta men en sötsur exotisk smak!

En rejäl gryta för många pers.
Det här behöver du :
1 kg grytbitar av nöt (högrev, innanlår, rostbiff etc)
2 dl rött vin
½ dl balsamvinäger
1 msk farinsocker
3 msk soya
½ tsk ingefära
0,5 – 1 l kalvbuljong
1 stor gul lök
1 stor röd lök
½ squash
2 morötter
1 burk hela tomater
1 mango
1 burk annanasskivor + spadet
1 burk champinjoner alt. färska
Grovmalen svartpeppar
Salt
Maizenamjöl till redning

GÖR SÅHÄR :
Bryn grytbitarna i stekpanna, lite åt gången. Flytta över till en större gryta. Slå på rödvin och balsamvinäger, soya samt farinsockr & ingefära! Låt allt få koka upp, sänk sedan värmen & låt köttet brässera! Skär lök, squash, morötter & mango i grova bitar. Tillsätt dessa i grytan tillsammans med annanas, spad & champinjoner + hela tomater. På med locket och låt grytan stå och småputtra ca 2 timmar. Använd kalvbuljongen till att fylla på mer vätska under tiden. Ju mer sås du vill ha i grytan desto mer vätska. Smaka av med salt & peppar.  Red av grytan med lite maizenamjöl utrört i vatten. Servera med ris eller kokt potatis!

LOADING..