Apelsinmarinerad Kyckling

kryddburken0000323.jpg
Apelsinmarinerad kyckling är sååå gott! Enkelt att förbereda kvällen innan. Fräscht & lyxigt dessutom! Tillsammans med ris så har du en middag inom 45 min.

4 port
Det här behöver du :
4 stora kycklinglår
1 mogen apelsin (pressad saft & rivet skal)
1/2 dl chilisås
1 msk honung
2 msk soya
Salt & peppar

GÖR SÅHÄR :
Blanda ihop ingredienserna till marinaden och lägg kycklinglåren i en plastpåse, slå på marinaden och låt ligga i kylskåp över natten eller minst ett par timmar. Smörj en ugnsfast form med lite rapsolja och lägg ner kycklinglåren. Slå över marinaden och ställ in i ugnen 220 grader ca 30-40 min. Ös kycklingen några gånger och späd ev. med lite buljong av kalvfond. Servera med ris och sallad. Ev. kan du sila stekskyn från ugnsformen och vispa ihop en sås med lite vatten & en skvätt grädde, samt reda av med maizenamjöl.

LOADING..