Paprikakyckling med Honung & Balsamicosås

kryddburken0000317.jpg
En läcker god kycklinggryta med lite hetta som passar perfekt till pasta, ris eller råstekt potatis! Balsamico & honung gör grytan lite extra lyxig till vardags!

Det här behöver du :
3 kycklingfileér
2 röda paprikor
1 burk minimajs
1 rödlök
3 vitlöksklyftor
½ pkt bacon
3 msk balsamico
2 tsk honung
1 tsk grovstött svartpeppar
½ tsk cayennepeppar
0,5 dl kalvbuljong
Salt

GÖR SÅHÄR :
Strimla kycklingfileérna och fräs upp i en stor gryta så de får fin färg. Bryn under tiden bacon, finhackad rödlök, strimlad paprika & riven vitlök i en stekpanna. Slå på balsamico, honung & kryddor, låt allt få fräsa ihop ca 5 min. Slå blandningen över kycklingfileérna i grytan och tillsätt buljongen. Låt koka upp och sänk sedan värmen. Låt stå och småputtra ca 10 min. Red av såsen med lite maizena. Servera till potatis, pasta eller ris!

kryddburken0000318.jpg

  1. Allt du gör ser så gott ut. Det kommer att ta tid att gå igenom allt man blir sugen på när man besöker din sida!
    Igår kväll lånade jag ditt pizzadegsrecept och gjorde Calzone. Godare pizza har jag aldrig gjort…degen kändes precis som ”köpepizza”! Tack igen för att du delar med dig! Kram Camilla

  2. Åh, vad gott det ser ut! Varje gång jag kikar in här hos dig Linda så vattnas det i munnen….blir kyckling här också, i lergryta. Men det är långt kvar tills den blir klar….och nu blev jag ju hungrig:)

  3. Sara!
    Ja, mango chutney är ju så gott i grytor!

    annamaria!
    Det lät gott med fläskfilégratäng! Ska kolla din blogg sen efter recept! 🙂

    Blod!
    Gör så, good luck!

    Camilla K!
    Säger desamma till dig kommande matbloggare!!
    Va kul att du gillade pizzadegen!

    lina!
    Kyckling i lergryta som är sååå gott!

    Emma!
    Ja balsamico ger god brytning i en gryta tycker jag!

    MatTina!
    Ja mängden buljong är ju en smaksak hur ”såsigt” man vill ha det! Öka på den om du tycke det blir för lite. I den här rätten ville jag inte ha det så ”såsigt”!

  4. Kanongod gryta. Gillade verkligen smaken. Har dock några frågor. Är det crema balsamico du menar? Samt ska det vara 1 tsk svartpeppar och 1/2 tsk chaynnepeppar eller är det kryddmått? Jag fegade och tog kryddmått för jag var osäker. Men som sagt, oavsett om jag gjorde rätt eller ej så blev den supergod!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..