Fyllda Rullader med Råstekt potatis

kryddburken0000305.jpg
Köp en skinkstek & du kan göra massor av gott! Skär steken i tunna skivor och banka ut den tunnt, bred på en god fyllning och rulla ihop! Till detta råstekt potatis och skysås! Gott Gott! Variera fyllningen med paprikaskivor, grönmögelost, ansjovispasta etc etc..

4 port
Det här behöver du :
400 gram skinkstek
½ förp. cremé bonjour vitlök
8 dl buljong av Kött & Vinfond
½ purjolök
1 burk hela champinjoner
Salt & Peppar

Råstekt potatis :
4 – 6 medelstora potatisar
2 msk Beef krydda
skala och skiva potatisen ca 0,5cm tjocka. Lägg i en het stekpanna med lite olivolja, strö beef-kryddan över potatisen och blanda runt. Sänk värmen och låt potatisen få steka ca 30 – 40 min.
beef_957.jpg 
Rub Beef Krydda från Gourmera, perfekt till kött!

GÖR SÅHÄR :
Skär ca ½ cm tjocka skivor av skinksteken, banka ut skivorna till ca 2mm. Bred på ett tunnt lager cremé bonjour vitlök och rulla ihop. fäst dom med tandpetare. Bryn rulladerna runt om tills de fått fin färg. Slå på buljongen och låt dom brässera ca 30 – 40 min. Ta upp rulladerna ur grytan och tillsätt en halv skivad purjolök & champinjoner, färska eller på burk. Smaka av såsen, ev mer salt & peppar. Red av med lite maizenamjöl till lagom såsig konsistens. Lägg tillbaka rulladerna i såsen. Servera med råstek potatis som fått steka under tiden rulladerna brässerat. Krydda potatisen med 2 msk Beef krydda.

 kryddburken0000306.jpg
Ta upp rulladerna från grytan under tiden du gör skysåsen!

 1. Jag brukar också göra rullader..det är så gott! Beroende på fyllning och tillbehör kan det vara allt från vardagsmiddag till värsta festmiddagen!

  Jag är så nyfiken på Gourmeras kryddor som du så ofta rekommenderar. Om du skulle tipsa mig om dina 5 mest använda….vilka blir det då? Såg också att du hade tomatflarn därifrån i ett av dina recept. Måsta nog handla lite snart!

  I slutet av veckan ska jag laga din Lufsa. Jag som är östgöte har aldrig någonsin ätit det eller ens hört talas om det tidigare! Är så nyfiken att testa. River du potatisen i t.ex matberedare?

  Många frågor från Camilla

 2. CamillaK!
  Potatisen till lufsan river jag i matberedaren på ”kroppkake-skivan” den allra finaste (som man ofta får köpa till) med pyttesmå runda hål.. Alternativt går det ju att riva för hand, men jobbigt!! *S* Produkterna från Gourmera vann jag som 2:a pris för ett av mina pepparkakshus 500:- i en tävling, då blev det lite plock & gott från den sidan jag tänkte jag kunde ha användning av! Kryddan ”tomatflarn” kommer från svampbutiken.com men i vanliga fall köper jag de flesta kryddor från aromia.se!

  Lycka till med lufsan! 🙂

  Christina W!
  Jag förmodade att din dagliga adventskalender med ljuvliga nyheter vareviga dag skulle få sig en semester! Det är du väl värd! Men härligt att se dig tillbaka igen!

 3. Tack för en suverän blogg som jag alldeles nyligen hittat! Den åkte raka vägen under favoriter:) Tänkte laga detta imorgon, kan man ta rödvin + ”vanlig” köttfond? Hur mkt vin resp. fond isåfall?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..