Amerikansk Squashkaka

kryddburken0000303.jpg
Amerikansk squashkaka, bakad med squash eller zuccihi eller vad man nu vill kalla det! En saftig kaka som är mer som en läcker tårtbit! Perfekt att ta med som ”gå-bort-kaka”! Ingredienserna har jag experimenterat lite med, bla. kanel som denna kaka brukar innehålla men jag valde bort den eftersom kanel ger en så framträdande smak. Den innehåller även färsk annanas och då fick det bli en gnutta ingefära till det! Blev en riktigt bra smakkombination! Lite nyttigt blir det också av vetegroddarna jag blandade i! Kakan påminner om morotskaka men får en hel annan karaktär med squash, annanas & ingefära! Supersmarrig!

Det här behöver du :
2 ägg
2 ½ dl strösocker
1 dl rapsolja
2 dl färsk mixad annanas
2 dl finriven squasch / zucchini
50 g hackad skållad, hackad sötmandel
3 dl vetemjöl
1 dl vetegroddar
1 tsk malen ingefära
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
½ tsk salt

GÖR SÅHÄR :
Skala och riv zucchinin fint på rivjärnet. Dela annanasen i mindre bitar och mixa med mixerstav eller i matberedare. Vispa ägg & socker vitt och pösigt. tillsätt oljan och blanda väl. Häll ner zucchinin och annanasen. blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten. Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant ca 25 cm diam. Grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader ca 1 timme.

Glasyren
Rör ihop ett paket philadefliost med ca 4 dl florsocker & några droppar lime/citronjuice!

kryddburken0000302.jpg
Förvara kakan i kylen, den håller sig saftig och god i många dagar! går även utmärkt att frysa, även med glasyr, täck med plastfolié bara!

 1. Hej Linda!

  Den här måste jag bara testa! Vi får mycket squash i grönsakslandet på sommaren. Det är bara att samla en mängd med recept. Det här var verkligen ett smarrigt tips.
  Mycket fina bilder. Jag får ha dig som förebild nu när jag har börjat matblogga. Jag får komma och hälsa på ofta så jag får lära om matbilder.

 2. mimmismat!
  Ja squash är en rolig grönsak/frukt man kan göra mycket med! Får ju massor av inspiration av Jamie också! *S* Du har en jättefin matblogg och jag är grymt avundsjuk på den där bakugnen… *suck* Skulle haft en bagarstuga på gården, det hade varit nåt!

 3. Jamie är allt en liten sockerärt, mycket inspirerande program.
  Vi kan byta utsikt för några dar, du kan få skörda min squash till sommaren. Du får hitta på något bra till mig.D)

 4. Bara mååste ge en kommentar till denna underbara kaka… om än 3 år efter du la ut den haha!

  Jag bakade denna igår kväll och det var GODASTE kakan ever! Jag körde utan philletopping, samt bytte ut vetemjölet och vetegroddarna till dinkelmjöl och alfalfagroddar. Kakan rockade. I en fight med morotskaka vinner denna hästlängder! Den var otroligt saftig, med en unik konsistens från groddarna plus crunchet från mandlarna.

  Kan nämna att jag gjorde den som hälsodessert till farsan som har problem med svullna leder. Squashen, ananasen, och alfalfagroddarna har nämligen alla ödemminskande effekt 🙂 Jag ersatte dinklet eftersom det är lite sisådär när man har ödem, men det blev som sagt supergott! Fadern min klagar inte direkt på detta som medicin ^^

  (Jag lämnade ett meddelande på matklubben.se också, efter att jag såg receptet även där ;))

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..