Frukostkorv med Senapssås

kryddburken0000297.jpg
Kokt frukostkorv med ostsmak blev kvällens middag! Kommer bäst till sin rätt i kastrullen än i stekpannan tycker jag. Blanda i goda kryddor i vattnet såsom lagerblad, hela vit & svartpepparkorn, gul lök och salt och en liten gnutta ättika! Låt korven få sjuda ca 30 min i det goda spadet, aldrig koka, då spricker den, bara sjuda och låt den göra det länge! Under tiden kokar du potatis och gör ett riktigt gott hemmagjort potatismos och servera med senaspsås! Perfekt kvällsmiddag. Eller helt enkelt ”äkta hemlagad snabbmat” 🙂

Senapssåsen
Det här behöver du :
1 msk smör
1 msk vetemjöl
4 dl mjölk
1 msk fransk senap
Vitpeppar
Salt
en liten pyttegnutta farinsocker

GÖR SÅHÄR :
Senapssåsens grund är en vanlig vit grunsås med bottenredning. Smält en klick smör i en kastrull, dra kastrullen från plattan och vispa ner vetemjölet tills det inte finns några klumpar, tillsätt mjölken under omrörning lite i taget. Ställ tillbaka kastrullen på plattan och fortsätt vispa ner mjölken. Låt den koka upp och smaksätt med senap, salt & peppar och en gnutta farinsocker! Smaka av!

Hemmagjort potatismos :
Skala och koka potatisen, gärna en mjölig sort! Jag gillar Asterix till potatismos! Slå av kokvattnet och värm upp lite mjölk i en mugg i micron. Mosa potatisen med en rotfruktsstöt eller en kraftig visp. Slå på mjölk till önskad konsistens. Tillsätt en klick smör, vitpeppar, salt, en pyttegnutta socker och lite riven muskot.

LOADING..