Tigerkaka / Marmorerad Kaka

kryddburken0000244.jpg
Nybakad tigerkaka tillhör mannens favorit (ja, även barnens me såklart) 🙂 Här valde jag en rund ihålig form och bröade den med fint ”bankade” pepparkakor! Riktigt gott nygräddad med stort ett glas kall mjölk!

Det här behöver du :
200 gram smör
2½ dl strösocker
3 ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl mjölk
3 msk kakao
3 tsk vaniljsocker
Pepparkakor att bröa formen med

GÖR SÅHÄR :
Vispa med elvisp smör & socker poröst. Tillsätt äggen ett i taget under omrörning. Tillsätt mjölet blandat med bakpulvret & mjölken. Ta bort 1/3 av smeten och häll i en liten bunke, blanda den med kakaon och resten av smeten som är kvar blandar du med vaniljsocker eller rivet citronskal. Smörj och bröa en ugnsfast form med löstagbar kant, eller en avlång. Jag bröade formen med ”bankade” pepparkakor, lite skoj såhär till jul! Fyll formen med hälften av den ljus smeten och klicka sedan i den mörka, fyll på med resten av den ljusa överst! Grädda i nedre delen av ugnen 175 grader ca 1 timme.

kryddburken0000243.jpg

 1. Hej Linda

  tigerkaka, ja det minns jag att mormor bakade nar jag var liten :-). Mormor bakade alltid o jag kommer ihag hur jag alskade att vara i hennes stora kok for det luktade ju sa gott o sa fick man slicka skalen pa smeten som blev over.

  Kramar Netty

 2. Hmm, hade tänkt bjuda min pappa och hans kollegor på adventsbullar men nu börjar jag fundera…Farsan är helt galen i tigerkaka och nu när adventstider stundar så blir man nog rejält bjuden på saffransbröd och pepparkakor ändå. Iaf om man jobbar offentligt inom kommunen.

  Vad hade du bakat till ett gäng kommunaltjänstemän i adventstid? Tigerkaka eller adventsbullar (ME:s) eller lussebulle och pepparkaka?

  PS Kakan såg ruskigt god ut!

 3. Netty!
  Det är nåt väldigt nostalgiskt över just tigerkaka har jag förstått! Mysigt!

  Cecilia!
  Jag hade nog tippat på ME´s adventsbullar!

  lina!
  Barndomsminnen är bra att minnas! 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..