Spenatvåfflor

kryddburken0000184.jpg 
Nyttiga, matiga spenatvåfflor! Spenat ska ju alla barn äta sägs, ”bli stor & stark precis som Karl Alfred”, men hur sjutton gör man då när inte prinskorv & ägg med spenat går hem! Man får helt enkelt trolla bort spenaten i maten! I gratänger, lasanger, matmuffins, köttfärsåser etc etc… & VÅFFLOR!! Billig, enkel & god vardagsmat såhär på måndagen! & vår lilla spenathatare här hemma är numera överförtjust i dom gröna våfflorna! 🙂

6st
Det här behöver du :
2 dl vetemjöl Special med fullkorn
4 dl mjölk
200 gram bladspenat
3 ägg
2 msk smör
Salt
Vitpeppar

Fräs ihop tillbehör såsom bacon & finhackad purjolök, eller uteslut helt för en ren vegetarisk rätt!

GÖR SÅHÄR :
Vispa mjölet med mjölken, lite i sänder så det blir klumfritt. Smält smöret. Vispa ner äggen ett i sänder, tillsätt spenaten, smöret, salt & peppar! Färdig smet att grädda i våffeljärn eller steka som pannkakor. Servera med rivna morötter, knaperstekt bacon & purjo, och rårörda lingon.

kryddburken0000185.jpg
Jag använder djupfryst ”Findus Vår finaste bladspenat” & gjorde inget annat än bara tinade den. Man kan mixa den om man vill men jag använder den som den är!

LOADING..