Jolines Äppel Päppel-Kräm

kryddburken0000167.jpg
Våra fruktträd i år ser inte alls ut som förra året, inget vidare skördeår alls faktiskt! De få äpplen vi har är på ett gammalt ympat träd med små sura gula små äpplen, inte alls som dom brukar se ut! Men som tur så hade mormor Mia bättre skörd. Äpplen av sorten Gravenstein & Ingrid Marie samt Alexander Lukaspäron! Himmelsk god blandning av fallmogna frukter! Det finns i överflöd & i år ska jag verkligen se till att ta tillvara de mesta av all frukt vi kommer över, det känns lyxigt att ha en kall novemberdag då allt är grått! Här kommer Jolines hemmagjorda fruktkräm med äpplen & päron. Har själv suttit & skalat, skurit & lagt i kastrull, rört, sockrat & ”kanelat”! Duktiga kickan som hjälper sin mamma med kökets pyssel!

Det här behöver du :
4 äpplen
4 päron
1 tsk kanel
3 msk socker
½ l vatten
Potatismjöl till redning

GÖR SÅHÄR :
Skala, kärna ur & skär äppel & päron i bitar av valfri storlek! koka upp vattnet med socker & kanel & lägg ner frukten, låt koka tills de är mjuka. Red av med potatismjöl utrört i lite vatten!

kryddburken0000168.jpg
Gott & nyttigt kvällsfika!

okt06_066k_1160924712.jpg
Vår äppelskörd 2006!
& i år = inte ett enda… 🙂

LOADING..