Blåbärspaj med Creme Fraiché

kryddburken0000166.jpg
Syster yster är hemma på snabbvisit från Norge, med sig hade hon 1 liter nyplockade blåbär & de säger man ju inte nej tack till, en lyxig blåbärspaj var önskan så here we come!! Norrmans-blåbär smakar riktigt gott dom me!! 🙂  

Pajdeg
Det här behöver du :
3 dl mjöl
1/2 dl socker
125 g smör
2 msk vatten

Fyllning
Det här behöver du :
3 äggulor
1 dl socker
2 msk mjöl
2 dl creme fraiche
2 tsk vaniljsocker
1 liter blåbär
GÖR SÅ HÄR :
Arbeta ihop ingredienserna till pajdegen. Tryck ut den i en ugnsfast form. Ställ in formen i kylen ca 45min. Förgrädda sedan pajen i ca 10 min i 225 grader. Vispa sedan ihop äggulorna, sockret, mjöl, creme fraiché & vaniljsocker. Fyll formen med blåbär & häll sedan över äggsmeten. Grädda ytterliggare 40 min men i 175 grader tills smeten stelnat.
Servera med nyvispad vaniljsås!

kryddburken0000169.jpg

LOADING..