Pasta Carbonara

kryddburken0000175.jpg
En härlig klassiker på middagsbordet! Finns säkert lika många recept på Carbonara som på köttfärssås! Det här är min variant! Vilken är din?

Det här behöver du :
Pasta till 4 port Tagliatelle
300 gram bacon
2 dl grädde
100 gram riven parmesan
1 pressad vitlöksklyfta
1 liten gul lök
2 äggulor
Salt
Grovmalen svartpeppar

GÖR SÅHÄR :
Finhacka löken & vitlöken & fräs i lite smör i en stekpanna. Skär bacon i midre bitar & lägg ner i lökhacket. Häll på grädden & låt puttra ihop. Riv parmesan & lägg i. Dra stekpannan från värmen & rör kraftigt tills osten smält. Blanda ner i den nykokta pastan & tillsätt äggulorna & rör om ordentligt! Ställ tillbaka på värmen en liten stund så såsen tjocknar något! Späd ev. med lite av pastavattnet. Dra några varv med pepparkvarnen över & servera omgående!

LOADING..